#Sygtung

  Ambassadører

  I efteråret 2020 hjælper vores tre ambassadører med at sætte fokus på sygdom og psykiske udfordringer hos unge.

  Det gør de for at bryde tabuer om mental mistrivsel blandt unge og for at hjælpe med at fundraise til Ungdommens Røde Kors' hospitalscaféer. Alle tre har de selv haft psykiske udfordringer inde på livet, og de kender til vigtigheden af få en pause.

  Kontakt til de tre ambassadører går gennem Ungdommens Røde Kors' presseafdeling.

  Alex Høgh

  Mange kender Alex fra TV-serien Vikings. Færre ved, at han har døjet med både stress og angst under optagelserne.

  Det kan du læse mere om i Jyllands-Posten: 
  Vikingestjerne: »Det er et rigtig fedt job … altså så længe man er rask«

  Alex har været ambassadør for Ungdommens Røde Kors i to år og har besøgt vores hospitalscaféer, hvor syge børn og unge kan få en pause fra behandling og medicin. Han kaldte det en "mavepuster" første gang, han besøgte caféen og oplevede hverdagen for de børn, der har en hverdag med kronisk sygdom og lange indlæggelser.

   

  Alex Høgh

  Sara

  Selvmordsforsøg, indlæggelser på den lukkede og selvskade har tidligere præget Saras liv. I dag arbejder hun frivilligt for at hjælpe andre unge og for at bryde tabuet om psykisk sygdom.

  Sara er frivillig projektleder i URK’s hospitalscafé på Gentofte Hospitals psykiatriske afdeling. Her kan de unge patienter komme og få en pause fra diagnoser og medicin og blot være unge mennesker sammen.

  Læs Saras historie her.

   

  Sara

  Chano

  Den helt store nedtur for Chano begyndte, da hans kæreste forlod ham, og hans verden brød sammen. Men det blev også anledningen til, at Chano søgte hjælp og kom i behandling i psykiatrien.

  Chano har udgivet digtsamlingen Eprikrise om sine psykiske udfordringer, hvor han medtager citater fra sin patientjournal. Han holder foredrag og har podcasten De Bløde Boyz, hvor mænd taler om følelser. For det er vigtigt at turde være sårbar og tale om tingene, mener Chano.

  Desuden er han kok på Guldkroen i København.

   

   

  Chano