Asylcenter_legekammeraterne_flygting_frivillig_lille dreng_ungdommens røde kors

  Bliv frivillig

  Som frivillig hos Ungdommens Røde Kors er der masser af muligheder, og du kan helt selv vælge, hvordan du vil være med.

  Vi har ca. 300 aktiviteter fordelt i hele landet - og der er noget for enhver smag.

  Du kan møde fysisk op eller være med online. Du kan være frivillig på festival eller ferielejr en uge om året. Du kan være frivillig i en lektiecafé, på et hospital, et asylcenter eller i et fængsel. Eller du kan være med til at udvikle projekter og uddanne andre frivillige.

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Henter aktiviteter
  Henter frivillig jobs

  Jobs leveres i samarbejde med Friviilligjob

  • Hvem skal jeg hjælpe?

   Vi arbejder med rigtig mange forskellige målgrupper lige fra flygtningebørn og børn på krisecentre og hospitaler til unge indsatte og tidligere stofmisbrugere.

   Nogle målgrupper kræver mere end andre, men lige meget hvor man er frivillig, er det vigtigt at huske, at man ikke er professionel. Man er der for at give nogle børn og unge en god oplevelse, et lille pusterum i hverdagen.

  • Hvad skal jeg lave som frivillig?

   Det kommer an på, hvor og for hvem, du er frivillig. Nogle aktiviteter er for børn, og her er det ofte en succes med fodbold, madlavning, kagebagning, tegning og brætspil. Man kan tage på ture og bygge med LEGO. Eller man kan snakke om skolen, familien og vennerne.

   Andre aktiviteter er målrettet unge. Her bliver der måske dyrket sport, snakket eller hjulpet med jobansøgninger.

   Der er ingen regler om, hvad man skal lave. Sammen med børnene/de unge og de andre frivillige snakker man om, hvad man har lyst til og planlægger efter det.

   Alt det kræver er godt humør og lysten til at gøre en forskel. Så simpelt er det.

  • Hvad hvis der mangler noget i min by?

   Det er vi godt nok kede af! Men måske du vil være med til at starte noget?

   Måske mangler der en filmklub, en brætspilsklub, en madklub, en lektiecafé, en fodboldturnering, en ungdomsfestival eller et sted at spille musik i din by? Du er altid velkommen til at kontakte os med en idé. Du kan lade dig inspirere af de aktiviteter, vi har andre steder, eller du kan fortælle os din egen gode idé – så hjælper vi dig med at gøre den til virkelighed.

   Alternativt kan du blive frivillig i en af de aktiviteter, der ikke er knyttet til et bestemt område. F.eks. weekendlejr eller ferielejr

  • Hvordan kommer jeg i kontakt med jer?

   Hvis du udfylder formularen her på siden, ringer vi til dig. Du kan også kontakte os på info@urk.dk eller 35 37 25 55 (tirsdag og torsdag 9-12)

   Alternativt kan du kontakte den aktivitet, du ønsker at være frivillig på – hvis du allerede ved det. Du kan finde kontaktoplysninger på aktiviteter i din by på Danmarkskortet.

  Brug for inspiration? I værktøjskassen finder du alt, du har brug for