Frivillig og børn smiler

  Aktiviteter på børne- og ungehjem

  Når vores frivillige laver aktiviteter på landets børne- og ungehjem, er det med til at styrke den sociale trivsel og skabe et positivt læringsmiljø på institutionen.

  I Ungdommens Røde Kors har vi mange års erfaring med at lave ung til ung-aktiviteter med anbragte børn og unge gennem vores unge frivillige.

  Vi tilbyder forskellige, sociale aktiviteter på børne- og ungehjem og med unge i ungestøtte, hvor vi har fokus på børn og unges udvikling og understøttelse af deres sociale kompetencer samt på tryghed og trivsel i samværet med andre unge.

  Vi lægger stor vægt på at kunne tilpasse vores aktiviteter til den konkrete børne- og ungegruppe, og det enkelte børne- og ungehjem kan have flere forskellige af vores aktiviteter tilknyttet.

  Er du fagperson?
  Stock photo

  Læs mere her.

  Vil du gøre en forskel for børn og unge på børne - og ungehjem?

  Som udgangspunkt tilbyder vi fire forskellige aktiviteter, som kan tilpasses lokalt:


  Hygge- og oplevelsesklubber er et frirum, hvor børnene og de unge kan hænge ud med hinanden og de frivillige i et ungdomsfællesskab. Aktiviteterne kan være madklub, krea-værksted, spilaften eller at tage ud af huset og få gode oplevelser sammen. Fokus er at mødes om almindelige børne- og ungdomsting.

  Lektiecafé i en hyggelig og uformel ramme. Når vores unge frivillige laver lektiehjælp, handler det om mere end bare lektier. Vi skaber et trygt og socialt rum, der motiverer og stimulerer den faglige og relationelle udvikling. Et rum, hvor børn og unge får lyst til at lære og får troen på, at de kan.

  Ungdommens Røder Kors’ aktiviteter skaber en slags social træningsbane, hvor de anbragte unge kan indgå i ligeværdige ung til ung-relationer med de frivillige. Det giver selvtillid, og de kommer tættere på det sociale liv, som andre børn og unge har.
  - Lise Stidsen Vandahl, vicedirektør i socialforvaltningen Københavns Kommune

  Individuel studiestøtte og mentoring. I vores forløb er der fokus på den enkelte. Det er tilbud til den unge eller det barn, der foretrækker at mødes én-til-én.

  Workshops i Life Skills hjælper de unge til at reflektere over og håndtere daglige udfordringer. Unge frivillige faciliterer workshops, hvor der åbnes op for snakke om det at være ung. (Se video fra Life Skills på et børne- og ungehjem herunder).

  Alle vores tilbud er drevet af unge frivillige, der kommer med en solid træning og et åbent sind for at møde anbragte børn og unge med smil og tålmodighed i øjenhøjde.

  De voksne glemmer hurtigt, hvor meget det fylder for et barn, når man har en dårlig dag og føler sig efterladt, men ingen har tid til at lytte.
  - Celene, tidligere anbragt og nu frivillig i Ungdommens Røde Kors

  Life Skills på døgn_Skinz_Ungdommens Røde Kors_2022

  Tag med til Life Skills på et børne- og ungehjem.

  Jeg føler virkelig, at caféen giver mig noget godt. Vi kan snakke om alt muligt – det gode og det dårlige – nogle gange føler jeg, de frivillige er de eneste, der virkelig forstår mig.
  - Ung på et børne- og ungehjem og deltager i Ungdommens Røde Kors’ hyggeklub