Barn og frivillig fletter julehjerter

  Velkommen i klubben

  Vores klubber

  Alle børn har brug for venner. De har brug for et sted at høre til, prøve nye ting, få gode oplevelser og at have et stabilt netværk. Det er lige præcis det, klubberne kan.

  I klubberne er det ikke så vigtigt, hvad man laver. Det vigtigste er, at man er sammen. At skabe gode fællesskaber er klubbernes allervigtigste opgave. Man kan samles om alt fra fællesspisning, dans og tegning til boldspil, bowling, computerspil og filmaftener.

  Ingen regler
  Ungdommens Røde Kors har klubber for børn og unge i hele landet. Nogle af klubberne har faste aktiviteter, mens andre klubber bestemmer aktiviteterne fra gang til gang. Der er ingen regler for, hvad man må eller skal lave i en klub; så længe det giver mening for de børn og unge, der er eller har lyst til at være en del af klubbens fællesskab.

  Vidste du...

  at vi har flere klubber for unge flygtninge og asylansøgere? Læs mere her.

  Kan du læse højt? Spille FIFA? Eller noget helt tredje. Så mangler vi dig

  Jeg er ikke så stille her, jeg snakker meget mere. Og jeg er også begyndt at sige lidt mere i skolen, jeg rækker hånden mere op end før

  - Sarah, 12 år, pigeklub

  Gode oplevelser og nye venner - for alle
  Klubberne er et sted, hvor børn og unge har mulighed for at få nogle gode oplevelser og ikke mindst skabe venskaber. Der findes mange slags klubber, der matcher de forskellige behov, som børn og unge har. 

  Nogle af Ungdommens Røde Kors' mest udbredte klubber er pigeklubber, drengeklubber, madklubber og adventureklubber. Vi har også masser af aktiviteter for flygtninge, hvor flygtninge kan møde danske unge, få nye venner og lære om livet og kulturen i Danmark. Og vi har gamerklubber, børneklubber, kreaklubber, ungeklubber og danseklubber. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

  • Hvordan er jeg med i en klub?

   Det kræver intet særligt at være med i en klub. Selvom nogle klubber har specifikke aktiviteter, behøver man ikke være verdensmester til det. Så længe man har lyst til at lære og lære fra sig. 

   Der er forskel på, hvordan man er med i en klub; det kan være afhængigt af ens alder, eller hvor meget ansvar man har lyst til at tage. De yngre børn vil som regel hjælpe til med småting, mens de unge og ældre planlægger aktiviteter og byder nye velkomne.

   Alle har ansvar for at skabe rammerne for, at alle får positive oplevelser og danner venskaber med andre.

   De børn og unge, som kommer i klubberne, oplever ofte ting som ensomhed eller rodløshed i deres hverdag. I klubberne er der plads til at lægge problemerne væk, nyde gode oplevelser og være en del af et fællesskab.

  • Må jeg åbne min egen klub?

   JA!
   De mest udbredte klubber, som findes mange steder i landet, er pigeklubber, drengeklubber, adventureklubber og madklubber. Der findes også gamerklubber, filmklubber, kreaklubber, danseklubber, ungeklubber, børneklubber og meget mere.

   Hvis du oplever, at der er brug for en klubaktivitet for i dit lokalområde, kan du blive inspireret af nogle af de ovenstående klubber. Men du kan også blande de forskellige idéer eller finde på noget helt nyt. Hvad med en musikklub, en brætspilsklub eller en cykelklub? Vi sætter ingen grænser, så længe fællesskabet er i fokus, og så længe det tager udgangspunkt i områdets behov.

   Skriv til os på info@urk.dk, hvis du gerne vil åbne en klub.

  • Hvem skal jeg kontakte?

   Har du lyst til at være med, kan du bare møde op. På kortet kan du finde alle vores forskellige klubber og se, hvad der er i dit område. Her kan du også finde kontaktoplysninger og åbningstider på de enkelte klubber.

   Mangler der noget i din by, eller vil du vide mere information om Ungdommens Røde Kors' klubber generelt, kan du skrive til os på info@urk.dk