Lektiecafé_lektier_lektier online_skole_frivillig_ungdommens røde kors

  Pengene rækker langt

  Ungdommens Røde Kors er baseret på frivillighed - og rigtigt meget af det! Derfor kan vi komme langt for dine penge. For eksempel kan vi for kun 3.000 kroner lave aktiviteter for 20 børn på et asylcenter i en hel måned eller give et barn en uges ferie. Hver en øre tæller.

  Det koster penge at lave aktiviteter - også selvom de er drevet af frivillige. Vi har blandt andet brug for penge til: Mad til børnene på vores ferielejre, husleje til vores klubber og krea-materialer og spil i vores ungecaféer.

  Vi bestræber os naturligvis på at gøre alting så effektivt og økonomisk bæredygtigt som muligt og sørger altid for, at vi når ud til så mange udsatte børn og unge, vi overhovedet kan.

  Nationale aktiviteter: Selvom vores frivillige arbejder ulønnet, bruger vi penge på at lave mad i aktiviteterne, på transport og på en masse oplevelser til børnene og de unge. Vi har konsulenter ansat som støttefunktioner til de frivillige, og så bruger vi penge på at uddanne vores frivillige, så de er bedst muligt rustet til at hjælpe udsatte børn og unge.

  Internationale aktiviteter: Vi er - som den eneste ungdomsorganisation - en del af den internationale Røde Kors bevægelse og arbejder ofte med projekter der, hvor andre siger stop, i den fjerneste landsby i Zimbabwe eller i Grønland. Vi bruger pengene på projekter, der kapacitetsopbygger unge til at engagere sig i deres samfund. Vi har internationale rådgivere ansat, der hjælper vores partnere ude i verden med at opbygge gode frivilligmiljøer og skabe rammer og indhold, hvor endnu flere kan være noget særligt for nogen. Vi prioriterer desuden at sende danske frivillige på projektbesøg, internationale lejre og andet globalt samarbejde.

  Kommunikation og fundraising: Vi arbejder altid hårdt på at fortælle hele Danmark om de børn og unge, der har brug for hjælp. Vi bruger penge på kampagner, hvor børn og unge i udsatte positioner selv får en platform og en stemme, så endnu flere engagerer sig. De penge, vi får ind fra virksomheder og privatpersoner, er afgørende for vores eksistens. Derfor bruger vi penge på fundraising, så vi på sigt kan hjælpe endnu flere.

  Administration og ledelse: Vi skal give vores frivillige de bedste forudsætninger, så de kun skal bruge energi på at være nærværende for de børn og unge, der har brug for det. Det kræver et professionelt, administrativt setup, der kan understøtte og klare alle de kedelige opgaver, som følger med. Fx har vi lønnede administrative medarbejdere, der sikrer, at børnesikkerheden er i top på alle aktiviteter. Og vi bruger penge på IT, lokaler, regnskab, med mere. Vi gør naturligvis, alt hvad vi kan for at holde administrationsomkostningerne så lave som muligt.

  Vil du støtte udsatte børn og unge?

  Sådan kan du støtte

  Tusind tak for at I har været med til at give Jesper en kæmpe oplevelse for livet. Han havde mange forventninger inden og efter at have lyttet i mange timer, er jeg slet ikke i tvivl om, at I ALLE har gjort en stor stor forskel. Han var helt sikker på, at han skal med igen næste år

  - Thomas, far til barn på ferielejr