Frivillig og pige hvisker_Ungdommens Røde Kors

  Øjeblikke, der gør hverdagen nemmere

  Leg på krisecentre med Spilopperne

  Det er ikke altid nemt at være barn på et krisecenter, hvor en hverdag væk fra sine venner og kendte omgivelser fylder. Igennem aktiviteter på krisecentre rundt om i landet sørger frivillige for, at børnene får en pause fra hverdagen gennem leg og smil.

  Spilopperne er aktiviteter for børn på landets krisecentre. Her skabes der et frirum, hvor børnene får plads til at være børn gennem gode oplevelser og hyggeligt samvær med andre børn.

  Vil du give børn på landets krisecentre en tiltrængt pause?

  En nemmere hverdag
  I Spilopperne laver de frivillige og børnene lige præcis det, de har lyst til. De frivillige sørger for at skabe gode øjeblikke og en tryg atmosfære for børnene, hvor der er plads til hygge og gode grin. Der bliver spillet spil, tegnet, leget fangeleg og lavet bål i haven. Det vigtigste er, at børnene får en god oplevelse og mulighed for at glemme noget af det svære, der fylder til hverdag.

  Det her er simpelthen den bedste dag i mit liv. Den følelse, man har indeni, er jo helt ubeskrivelig, for man ved godt, at de her børn sætter uendeligt meget pris på det

  - Joan, frivillig i Spilopperne

  2000

  børn

  kommer hvert år på krisecenter

  • Hvad skal jeg lave som frivillig i Spilopperne?

   Børnene har mere end noget andet brug for, at du som frivillig kommer med en masse overskud til leg og sjov. At være frivillig i Spilopperne kræver, at du sammen med børnene og de frivillige kan finde på sjove aktiviteter for børnene samt, at du har lyst og overskud til at engagere dig i børnene, mens du er på besøg.

   Du skal kunne afsætte 2-3 timer to gange om måneden til at lave aktiviteter sammen med børnene.

   Som frivillig i Spilopperne er du med til at skabe lyspunkter i børnenes hverdag, og det kan betyde, at tiden på krisecenter bliver lidt lettere at overkomme.

   Interesseret? Hør mere.

  • Hvad er Spilopperne Efterværn?

   Fraflytningen fra et krisecenter og etableringen af et nyt hjem kan være en svær tid for både mødre og børn. Derfor har vi har udvidet Spilopperne til også at indeholde Spilopperne Efterværn. Det foregår i samarbejde med Qnet under Dansk Røde Kors. Qnet er et netværk for kvinder og deres børn, der støtter dem i overgangen til deres nye tilværelse i egen bolig.

   Denne støtte foregår blandt andet som fælles arrangementer for familierne. I Spilopperne Efterværn bliver der hygget med børnene, så mødrene kan bruge tiden på at skabe nye netværk med andre kvinder i samme situation.

   Du kan også blive frivillig i Spilopperne Efterværn. Hør mere.

  • Vil du vide mere?

   Find alle vores klubber og Spilopper på kortet her - her kan du også finde kontaktoplysninger og åbningstider på de enkelte aktiviteter. 

   Send os en mail på info@urk.dk, hvis du vil høre mere om vores arbejde med Spilopperne eller Spilopperne Efterværn. 

  Spilopperne er støttet af