Sprint_Ungdommens Røde Kors

  Idéer, der forandrer verden

  Sprint

  Et Sprint er et intensivt forløb, hvor unge identificerer en udfordring, de vil løse i deres lokalmiljø – og handler på den sammen. Sprint kan være meget forskellige, men handler altid om, at unge selv kan være med til at påvirke det sted, de bor og lever.

  Oplever du, at der er langt fra idé til handling? Så trænger du måske til en omgang Sprint. I et Sprint-forløb skrives der ikke til skuffen, og idéer bliver ikke talt til døde. Her handles, testes og udleves!

  Et typisk Sprint foregår således: 

  • Ungdommens Røde Kors rykker ud hos en gruppe unge og kører et forløb hen over en dag
  • Her starter de unge med at identificere et ønske eller en udfordring i deres lokalmiljø
  • Når det er på plads, begynder de i fællesskab at udvikle en mulig løsning
  • Og så – vigtigst af alt – lærer de at handle på deres idé med det samme

  Et Sprint kan variere og tilpasses – f.eks. kan det udformes som en workshop på én dag til at strække sig over flere måneder.

  Yes, we can!
  Det lyder måske banalt, men Sprint er en unik metode til at motivere, stimulere og frem for alt fremelske selvværd i de børn og unge, der deltager. Når Sprintet er overstået, oplever vi gang på gang, at de står tilbage med følelsen af: "Hov, jeg kan faktisk godt gøre noget!"

  Vidste du...
  Sprint_Ungdommens Røde Kors

  at over 650 børn og unge har deltaget i vores Sprint-forløb?

  Jeg har lært at man kan gøre en forskel selvom man måske ikke er rig eller noget. Jeg har lært at alle mine drømme kan blive til virkelighed, hvis jeg arbejder hårdt på det

  - Elev fra 6. klasse på Herningsholmskolen om sit udbytte af forløbet

  Fællesskab og handlekraft
  Nøgleordene er fællesskab og handlekraft. Undervejs er hovedfokus at udnytte de mange forskellige kompetencer, som deltagerne af et Sprint hver især kommer med. Kun når alle bidrager med lige præcis deres kompetencer, bliver projektet til noget.

  Sprint-forløbene laves både som samarbejder med f.eks. lokale skoler, institutioner og i Ungdommens Røde Kors’ lokale aktiviteter.

  • Hvem kan lave et Sprint?

   Alle skoler og institutioner i hele landet kan deltage i et Sprint. Sprint henvender sig til alle børn og unge, som har lyst til at ændre noget i deres lokalmiljø – uanset om det er et slimværksted eller et sted, hvor de unge kan stå på skateboard.

   Lærere, pædagoger, frivillige eller andre med interesse i Sprint, kan nemt køre deres eget Sprint med udgangspunkt i vores gratis materiale.
    

  • Hvad er formålet med et Sprint?

   Formålet med Sprint er at give børn og unge mulighed for at udfolde deres tanker og idéer. De får chancen for at skabe eller ændre noget i deres lokalmiljø, som de brænder for. Sprint bakker børn og unge op og giver dem mod på at komme med de forslag, de synes er vigtige.

    

  • Hvad lærer jeg ved at være frivillig i et Sprint?

   Som frivillig i Sprint bliver du sat ind i en ny arbejdsmetode, som fokuserer på forandring. Du lærer at opfordre børn og unge til at komme med deres tanker og idéer til et nyt projekt og lærer dem, hvordan de bliver initiativtagere og får sat ild til deres indre iværksætter. Som frivillig kommer du med gå-på-mod og et godt humør. Vi søger ikke flere Sprint-frivillige lige nu, men du kan altid melde dig til at blive frivillige andre steder her.

   Hør mere hvordan det er, at være frivillig i Sprint her.

  • Kan jeg få Ungdommens Røde Kors til at lave et Sprint på min skole, virksomhed eller lign.?

   I udgangspunktet ja.

   Du er altid velkommen til at kontakte os og få en snak om, om Sprint er noget for dig. Skriv til os på info@urk.dk

  Sprint

  Hvad er et Sprint? Se denne korte introduktion.

  Sprint_ungdommens røde kors

  Følg et eksempel på et Sprint-forløb i Herlev

  Sprint på New Nordic Youth efterskole - Ungdommens Røde Kors

  Følg et eksempel på et Sprint-forløb på New Nordic Youth efterskole