Her er vi internationalt

  Røde Kors er en international bevægelse, som altid er til stede, hvor folk er i nød eller har brug for støtte. Ungdommens Røde Kors er en del af denne bevægelse, men yder ikke nødhjælp. Vi samarbejder med Røde Kors i Danmark om at skabe udvikling de steder, hvor det er særlig svært at være ung. Vi har gennem flere år været repræsenteret i Grønland, Afrika, Mellemøsten og Østeuropa.

  Herunder kan du læse små historier fra vores internationale projekter. Eller du kan melde dig som frivillig på et internationalt projekt.

  Vil du være frivillig i et internationalt projekt?
  • Hvordan kan jeg være med?

   Der er masser af muligheder for at gøre hele verden til et bedre sted at være ung - også selvom man bor i Danmark. Som frivillig i Danmark engagerer man sig oftest i tværgående grupper, der har en særlig interesse - f.eks. for Life Skills - ligesom unge i vores partnerlande. Der findes også mere regionale grupper, der står for f.eks. de afrikanske projekter.

   Man kan være med ved f.eks. at arrangere informationsmøder og aktiviteter på danske skoler og gymnasier og fundraise og organisere debatter, arrangementer og konferencer, som sætter fokus på unge i verden.

   Man kan også være vært for frivillige fra andre Røde Kors-selskaber, som besøger Danmark, og man er med til at støtte de danske frivillige, som er udsendt. 

   Interesseret i at høre mere? Skriv til os på info@urk.dk

  • Kan jeg komme ud at rejse med Ungdommens Røde Kors?

   Vi sender desværre kun meget få unge til udlandet, hvor de er med til at understøtte vores internationale programmer som ungdomsledere. Som regel sender vi frivillige af sted, som allerede har erfaring fra Ungdommens Røde Kors. Alle internationale tilbud vil blive slået op på hjemmesiden. Man kan ikke søge uopfordret.

  • Hvem samarbejder Ungdommens Røde Kors med i udlandet?

   I vores internationale projekter arbejder vi tæt med Dansk Røde Kors. Vi samarbejder også altid med det pågældende lands Røde Kors eller Røde Halvmåne selskab. Er vi f.eks. i Grønland, er vores nærmeste partner derfor Grønlandsk Røde Kors.

   Det lokale partnerskab sikrer både projektets bæredygtighed og sørger for, at der konstant er fokus på de vigtigste behov i det enkelte lokalområde.

  Vidste du...
  International_Zimbabwe_Ungdommens Røde Kors

  at vi sender danske ungdomsledere til partnerlande, hvor de sammen med lokale arbejder for at fremme forholdene for områdets unge?