SygtUng ambassadører 2021 Alex, Sara og Amalie

  Mød vores ambassadører

  I efteråret 2021 hjælper vores tre ambassadører Alex, Sara og Amalie med at sætte fokus på sygdom blandt børn og unge samt behovet for en pause fra sygdom under indlæggelse på landets børne- og ungeafdelinger.

  Alex, Sara og Amalie kæmper sammen med os for at bryde tabuer vedhæftet sygdom blandt børn og unge. De hjælper med at sætte fokus på vores 15 hospitalscaféer og samle støtte til caféerne, hvor indlagte børn og unge kan finde et frirum og få frikvarter fra sygdom.

  De tre ambassadører har hver især selv haft sygdom tæt inde på livet, og de ved, hvor vigtigt det er med mulighed for pause fra sygdommen og at blive set som en normal ung.

  Se og læs mere om Alex, Sara og Amalie herunder.

  Kontakt til...

  ... ambassadørerne går gennem Ungdommens Røde Kors' presseafdeling

  Alex

  Mange kender ham fra tv-serien "Vikings", men færre ved, at Alex har døjet med både stress og angst.

  Det fortæller han om i denne video

  Alex har været ambassadør for Ungdommens Røde Kors i fire år og har besøgt vores hospitalscaféer, hvor syge børn og unge får en pause fra behandling og medicin. Ifølge Alex var det en mavepuster første gang, han besøgte caféen og oplevede hverdagen for børn og unge, der lever med kronisk sygdom og lange indlæggelser.

  Læs Alex' historie.

  Alex Høgh - #SygtUng-ambassadør 2021

  Sara

  Selvmordsforsøg, selvskade og indlæggelser på den lukkede har tidligere præget Saras liv. I dag arbejder hun som frivillig for at hjælpe andre syge unge og for at bryde tabuet om psykisk sygdom.

  Sara er frivillig projektleder i Ungdommens Røde Kors' hospitalscafé på Gentofte Hospitals psykiatriske afdeling. Her kan de unge patienter få en pause fra sygdom og lægesnak og bare være unge mennesker sammen.

  Læs Saras historie

  Sara Aanæs - #SygtUng-ambassadør 2021

  Amalie

  OPDATERET: Vi er dybt berørte over, at 21-årige Amalie Vilslev ikke længere er iblandt os. Amalie forstod om nogen, hvor vigtigt det er med et frikvarter fra sygdom, når man er ung og indlagt på et hospital i længere perioder. Derfor var Amalie ambassadør for #SygtUng - og derfor står hendes vigtige budskaber sammen med et mindeord fortsat på siden her.

  I februar 2020 får Amalie sit livs bedste nyhed. Der er et par nye lunger klar til hende. Inden da var det svært at holde modet oppe, når veninderne delte billeder af dagligdagens hygge, fest og ungdomsliv, mens hendes dage i lange perioder foregik som patient. Under sine indlæggelser kom hun ofte på Rigshospitalets ungecafé HR. BERG, som bemandes af frivillige fra Ungdommens Røde Kors om aftenen, og der kunne hun møde andre unge og drømme om en fremtid.

  Læs Amalies historie og mindeord her

  Amalie Vilslev er ambassadør på #SygtUng-kampagnen
  Støt vores hospitalscaféer. Overfør til Mobile Pay 34622 eller kontakt Sidsel Andersen på tlf 28 95 66 51