Dreng og frivillig_kantsten_ungdommens røde kors

    Ung til Ung Konflikthåndtering

    Vi oplever konflikter alle steder - i skolen, i vennegruppen og derhjemme. Måske er din bedste ven gået bag din ryg eller du har skændtes med dine forældre igen. I Ung til Ung Konflikthåndtering får unge mellem 13 og 25 år redskaber til at forstå og håndtere konflikter i deres egen hverdag.

    Gennem workshops med rollespil, leg, samtaler og refleksionsøvelser bliver de unge bevidste om egne handlemønstre, og hvad de selv kan gøre for at forhindre, at konflikter eskalerer.

    Ung til ung konflikthåndtering giver de unge:

    • Værktøjer til at håndtere konflikter
    • Redskaber til at indgå i nye (og forskellige) fællesskaber
    • Øget fokus på egne kompetencer
    • Opbygget selvværd

    Forløb og workshops i Ung til Ung KonflikthåndteringVi indgår typisk et samarbejde med lokale ressourcepersoner, for eksempel en SSP-medarbejder, en boligsocialmedarbejder, skoler, klubber eller lokale etniske foreninger.

    Et forløb består typisk af tre workshops af ca. tre timer per gang med forskellige temaer, men vi kan tilrettelægge tidsrammen og programmet for vores workshops alt efter målgruppe og behov.

    Alle forløb afholdes af frivillige fra Ungdommens Røde Kors, der har fået en uddannelse i at afholde workshops i Ung til Ung Konflikthåndtering.

    Vi afholder ikke længere forløb og workshops i Ung til Ung konflikthåndtering, men hvis du er nysgerrig på at læse de vigtigst pointer efter fem år med projektet, så læs med her

    Velux Fonden logo

    Fra 2019-2023 finansierer VELUX FONDEN Ung til ung konflikthåndtering

    Ung til Ung Konflikthåndtering bygger på øvelser fra projektet Gademægling, der er en kriminalpræventiv metode udviklet af Norsk Røde Kors og Konfliktrådet i Oslo. 

    Kontakt  Anne Sofie Fisker, hvis du vil høre mere om Ung til ung konflikthåndtering

    Tag med til workshop i værestedet FISKEN
    Ung til Ung Konflikthåndtering

    Video: Hvad er Ung til Ung Konflikthåndtering?

    Konflikthåndtering_Video_Ungdommens Røde Kors

    Video: Derfor er det vigtigt at blive klogere på konflikthåndtering

    Jeg har lært at udtrykke mig bedre og sætte ord på mine følelser. Det var både sjovt og lærerigt - og godt med øvelser, man kunne mærke på egen krop

    - Sarah, deltager på workshop

    • Hvilke unge er Ung til ung konflikthåndtering for? 

      Målgruppen er børn og unge mellem 13-25 år. Det kan være unge på et værested, i en klub, en skoleklasse, et lommepengeprojekt, i en sportsklub eller noget helt andet. Vi har særligt fokus på børn og unge fra udsatte boligområder, men alle børn og unge kan få glæde af et forløb i Ung til ung konflikthåndtering. Vi afholder også workshops for andre unge frivillige i Ungdommens Røde Kors. Vores frivillige tilrettelægger programmet efter rammerne og målgruppen.

    • Hvordan bliver jeg frivillig i Ung til Ung Konflikthåndtering?

      Din rolle som frivillig er at tilrettelægge og afholde workshops i konflikthåndtering for unge i samarbejde med dine medfrivillige.

      Som frivillig i Ung til Ung Konflikthåndtering skal du have lyst til at arbejde med en inddragende tilgang til børn og unge, have mod på at prøve dig selv af og være klar på at håndtere børn og unge med forskellige baggrunde og behov.

      Du får du en uddannelse i at facilitere workshops i konflikthåndtering for unge, og du kommer til at indgå i et spændende og lærerigt miljø, hvor du er med til at styrke unges kompetencer i konflikthåndtering i deres egen hverdag.

      For at blive frivillig skal du deltage i uddannelsen, der foregår over to weekender, og som vi afholder en til to gange om året. Hvis du er interesseret, kan du sende en mail til anne.sofie@urk.dk

    • Hvor kan jeg høre mere?

      Har du spørgsmål til Ung til Ung Konflikthåndtering? Så send en mail til konsulent Anne Sofie Fisker på anne.sofie@urk.dk