Gademægling

  Vi oplever konflikter alle steder - i skolen, i vennegruppen, derhjemme, og når vi er ude. Nogle gange kan konflikterne nemt håndteres, men andre gange ved man ikke helt, hvad man skal gøre. I Gademægling lærer unge mellem 13 og 25 år at håndtere egne og andres konflikter. 

  Gennem workshops med rollespil, leg, samtaler og refleksionsøvelser bliver de unge bevidste om egne handlemønstre, og hvad de selv kan gøre for at forhindre, at konflikter eskalerer.

  Gademægling giver de unge:

  • Værktøjer til at håndtere konflikter
  • Redskaber til at indgå i nye (og forskellige) fællesskaber
  • Øget fokus på egne kompetencer
  • Opbygget selvværd

  Værksteder
  Vi indgår typisk et samarbejde med lokale ressourcepersoner, for eksempel en SSP-medarbejder, en boligsocialmedarbejder, skoler, klubber eller lokale etniske foreninger.

  Alle Gademæglings-forløb afholdes af frivillige gademæglere fra Ungdommens Røde Kors, som har fået professionel uddannelse i konfliktløsning samt løbende efteruddannelse.

  Er Gademægling noget for dig eller dine venner? Så læs mere her.

  Hvis du kender eller arbejder med unge, som Gademægling kunne være relevant for, så kontakt programkonsulent Tine Malm på tine.m@urk.dk. Vi kan tilpasse et forløb ud fra jeres og de unges behov og hverdag. Læs mere i vores folder om Gademægling.

  Gademægling er støttet af:
  Velux Fonden logo

  Fra 2019-2023 finansierer VELUX FONDEN Gademægling

  Gademægling_ungdommens røde kors

  Jeg har lært at udtrykke mig bedre og sætte ord på mine følelser. Det var både sjovt og lærerigt - og godt med øvelser, man kunne mærke på egen krop

  - Sarah, deltager på workshop

  • Hvilke unge er Gademægling for? 

   Konceptet har indtil videre haft særligt fokus på unge i socialt udsatte boligområder med et kriminalpræventivt sigte. Men alle unge – uanset baggrund – kan få
   glæde af Gademægling.

   Gademægling er tilrettelagt som et kursus, hvor de unge deltager i en række værksteder, som trin for trin klæder dem på. Værkstederne kan kort beskrives således:

   1. Konfliktværkstedet: Unge træner forståelse og konstruktiv håndtering af konflikter (typisk tre timer ugentligt i seks uger)

   2. Mæglingsværkstedet: Unge lærer at mægle i andres konflikter uden selv at blive en del af konflikten (typisk tre timer ugentligt i seks uger)

   3. Instruktørværkstedet: Udvalgte unge kvalificeres til at blive unge-instruktører, og kan efterfølgende være med til at afvikle Konflikt- og Mæglingsværksteder for andre unge. Deres kompetencer fra de to forrige værksteder sættes således i spil (16 timer fordelt på tre uger eller en hel weekend).

  • Hvordan bliver jeg frivillig gademægler?

   Din rolle som frivillig er at tilrettelægge workshops og undervise i konflikthåndtering i samarbejde med dine medfrivillige.

   Som frivillig gademægler skal du være mellem 22 og 35 år. Du skal være robust og klar på at håndtere nogle unge med forskellige baggrunde og behov.

   Du får du en professionel uddannelse i konflikthåndtering, og du kommer til at indgå i et spændende og lærerigt miljø, hvor du er med til at styrke unges kompetencer i kommunikation og konflikthåndtering.

   Vi søger frivillige 1-2 gange om året. Hvis du er interesseret, kan du sende en mail til tine.m@urk.dk

  • Hvor kan jeg høre mere?

   Har du spørgsmål til Gademægling? Så send en mail til konsulent Tine Malm på tine.m@urk.dk eller Ninna Bach på ninna@urk.dk

  Vidste du at...

  at Norges Røde Kors startede Gademægling i 1995?

  Book et forløb