Gadefest_deltagere_Ungdommens Røde Kors_2022

  Årsregnskab for 2022: For tredje år i træk leverer vi bedre økonomisk resultat end forventet

  MAJ, 2023: Året 2022 er nu helt lukket og slukket, og årsrapporten er underskrevet. Det blev endnu et super-år for os i Ungdommens Røde Kors, hvor vi for tredje år i træk fik leveret et bedre økonomisk resultat end forventet.

  Aktiviteterne spændte også i 2022 vidt, og der var både gamle klassikere og nyt, der kom til:

  • Vores strategiske fokus på børn og unge bag lukkede døre medførte en ny bevilling fra Ole Kirk’s fond til at være den første organisation til at sende frivillige ind på de sikrede institutioner. Det er superspændende, og med VIVE på sidelinjen glæder vi os til fra start at få viden og fakta, som kan sikre, at vores aktiviteter er de rette for både personalet og de unge, og som vi kan dele med andre aktører.
   Læs mere om hele samarbejdet her
    
  • Også på de andre institutionsområder er vi vækstet. Flere aktiviteter for unge i asylsystemet, blandt andet på udrejsecentret Kærshovedgård. Flere aktiviteter på hospitalerne – især på de psykiatriske afdelinger. Og så har vi åbnet aktiviteter på endnu flere døgninstitutioner, krisecentre og i fængsler flere steder i landet.
   Læs mere om
   vores indsats med anbragte her og
   om krisecentre her
    
  • Vores ældste aktivitet – de 22 ferielejre – fik sendt 1.400 børn og unge afsted på lejr i sommerferien, og de 900 frivillige gjorde deres til, at der var masser af sjov og ballade at fortælle om derhjemme. Endnu vigtigere i et år, hvor inflationen medførte økonomisk pres på mange familier.
    
  • To store gadefester gav året ekstra kulør. Det er ikke hvert år, at Tessa og Tobias Rahim er med i en URK-aktivitet, og den glæde, vi delte med 3.000 børn og deres familier, var helt unik og noget, vi kun kan drømme om, kan ske igen, da midlerne til festerne kom fra corona-midler til oplevelsesøkonomien.
   Se den fantastiske stemningsvideo fra gadefesterne her
    
  • En anden festlig oplevelse var vores deltagelse på Folkemødet, hvor vi kunne fylde teltet ’Ung på trods’ med skønne unge erfaringseksperter, nysgerrige politikere og ganske almindelige mennesker, som ville lytte til debatterne og de indslag, som de unge selv havde forberedt. Alt fra grønlandsk rap til digte formuleret af unge i asylsystemet.
    
  • Alt dette kunne lade sig gøre, fordi 3.000 frivillige gav deres tid til vores 200 aktiviteter og 26 lokalafdelinger, og fordi organisationen voksede med en håndfuld nye kolleger. Samlet set står URK derfor stærkt og har masser af ambitioner og kræfter til at give den gas de kommende år. 
   Læs mere hos Altinget om vores økonomi her
    

  Årsregnskabet viser en 100-årig ungdomsorganisation i god form og stærkt optaget af at få flere børn og unge i udsatte livssituationer med ind i vigtige ungefællesskaber. Forudsætningen for dette er en god økonomistyring og en sund organisation.
  Læs mere om vores 100-års fødselsdag her