Gadefest_deltagere_Ungdommens Røde Kors_2022

  Ungdommens Røde Kors fylder 100 år!

  Du er inviteret til 100-års fødselsdag hos Danmarks største humanitære ungdomsorganisation! Igennem 100 år er unge gået med i Ungdommens Røde Kors for at hjælpe andre børn og unge i udsatte livssituationer. Helt frivilligt og af ren medmenneskelighed. Det vil vi fejre! Ikke kun én dag, men hver måned i hele 2023.

  Det, vi ønsker os allerhøjest, er et samfund, hvor alle kan være noget særligt for nogen. Hvor ingen børn og unge står uden for fællesskabet. Det har vi kæmpet for i 100 år. Det vil vi kæmpe for til vores fødselsdag i år. Og det vil vi blive ved med, så længe vi ser et behov.

  Til vores fødselsdag, fejrer vi alle dem, der er med i Ungdommens Røde Kors som deltagere i vores aktiviteter, som frivillige rollemodeller og som gode samarbejdspartnere. Og vi fejrer alle dem, der tidligere har været med og stadig har ”URK” i hjertet. Og så vil vi invitere DIG med ind i URK-fællesskabet.

  Når vi holder fødselsdagsfest hele året, bliver hver måned fyldt med særlige oplevelser og events. Hver eneste af dem har til formål at styrke og åbne fællesskabet i Ungdommens Røde Kors, så flere kan være med og føre organisationen godt videre.

  Kom og vær med!
  Kom med, når vi serverer lagkage med 100 lys ude i alle vores lokalafdelinger. Kom med på Ferielejr, når vi synger fødselsdagssang og puster 100 balloner op. Kom med, når vi inviterer 100 børn ind for at spille med Astralis. Kom med, når vi tager kagemand og 100 romkugler med til Kenya. Og kom med, når vi holder en kæmpe 100 års-fødselsdagsfest med musik og overraskelser.

  Om Ungdommens Røde Kors

  De unge, der gik sammen i 1923 og grundlagde ”Dansk Ungdoms Røde Kors”, gjorde det for at styrke unges engagement med udgangspunkt i ”sundhed, hjælpsomhed og venskab mellem alle unge i verden.” I dag ser vores sociale aktiviteter og internationale projekter en smule anderledes ud, men vi er ikke i tvivl om, at de unge fra 1923 ville være stolte, hvis de kunne se vores 3.000 unge frivillige, som hver dag gør en forskel for flere end 10.000 børn og unge i Danmark og i 11 lande ude i verden. De ville let kunne genkende det samme engagement og den grundlæggende medmenneskelighed i deres organisation. Og de ville se, at i Ungdommens Røde Kors kan alle være noget særligt for nogen.

  Vi glæder os til at fejre vores 100-års fødselsdag sammen med dig!