Gadefest_deltagere_Ungdommens Røde Kors_2022

  Ungdommens Røde Kors fylder 100 år!

  JUNI, 2023: Igennem 100 år er unge gået med i Ungdommens Røde Kors for at hjælpe andre børn og unge i udsatte livssituationer. Helt frivilligt og af ren medmenneskelighed. Det vil vi fejre! Ikke kun én dag, men hver måned i hele 2023.

  Det, vi ønsker os allerhøjest, er et samfund, hvor alle kan være noget særligt for nogen. Hvor ingen børn og unge står uden for fællesskabet. Det har vi kæmpet for i 100 år. Det vil vi kæmpe for til vores fødselsdag i år. Og det vil vi blive ved med, så længe vi ser et behov.

  Vi fejrer alle dem, der er med i Ungdommens Røde Kors som deltagere i vores aktiviteter, som frivillige rollemodeller og som gode samarbejdspartnere. Og vi fejrer alle dem, der tidligere har været med og stadig har ”URK” i hjertet. Og så vil vi invitere DIG med ind i URK-fællesskabet.

  Vi holder fødselsdag hele året: Vi serverer lagkage med 100 lys ude i alle vores lokalafdelinger. På Ferielejr synger vi fødselsdagssang med 1400 børn og puster 100 balloner op. Vi har inviteret 100 børn ind for at spille med Astralis. Og den 4. juni holdte vi kæmpe 100 års-fødselsdagsfest med musik og overraskelser.

  Pssst: Læs fødselsdagshilsner fra vores venner længere nede på siden

  100-års fødselsdagfest i vores baggård

  URK's historie

  De unge, der gik sammen i 1923 og grundlagde ”Dansk Ungdoms Røde Kors”, gjorde det for at styrke unges engagement med udgangspunkt i ”sundhed, hjælpsomhed og venskab mellem alle unge i verden.” I dag ser vores sociale aktiviteter og internationale projekter en smule anderledes ud, men vi er ikke i tvivl om, at de unge fra 1923 ville være stolte, hvis de kunne se vores 3.000 unge frivillige, som hver dag gør en forskel for flere end 10.000 børn og unge i Danmark og i 11 lande ude i verden. De ville let kunne genkende det samme engagement og den grundlæggende medmenneskelighed i deres organisation. Og de ville se, at i Ungdommens Røde Kors kan alle være noget særligt for nogen.

  Vi glæder os til at fejre vores 100-års fødselsdag sammen med dig!

  Fødselsdag_Dilruba_Ungdommens Røde Kors_2023

  Dilruba holdt tale til vores fødselsdagsfest

  "My name is not refugee. My name is Dilruba."
  Sådan sagde Dilruba fra Afghanistan, da hun læste sit digt op om at være ung i det danske asylsystem til vores fødselsdagsfest 4. juni. I dag er Dilruba frivillig i vores sociale aktiviteter med unge i asylsystemet.

  Fødselsdag_Stefan_Ungdommens Røde Kors_2023

  Stefan holdt tale til vores fødselsdagsfest

  ”For os, der ikke har haft en ’almindelig’ barndom, kan det være meget tabubelagt og svært at snakke om,” sagde Stefan i sin tale til vores fødselsdagsfest 4. juni.
  Han var anbragt som barn og er i dag frivillig i vores ungecafé for de børn og unge, der nu er anbragt på den samme institution, som han selv var anbragt på.

  Fødselsdagshilsner fra vores venner
  stilbillede fra video

  Fødselsdagshilsner fra vores venner ude i verden

  Læs flere hilsner