Gadefest_Tobias Rahim med deltagere2_Ungdommens Røde Kors_2022

  Tobias Rahim og Tessa forkælede 1.500 børn og unge fra Ungdommens Røde Kors

  MAJ, 2022: Hundredvis af glade børn og unge fik koncerter og kom helt tæt på deres store idoler, da Ungdommens Røde Kors holdt Gadefest i Aarhus og København for de børn og unge, der deltager i organisationens sociale aktiviteter.

  Store navne som Tobias Rahim, Tessa, TopGunn, Artigeardit og ICEKIID gav koncert - og ikke mindst selfies - da 3.000 glade børn og unge var inviteret til Ungdommens Røde Kors Gadefest i Aarhus og København.

  ”Det var fedt, for jeg har ikke prøvet at være til koncert før. Jeg har sunget og danset sammen med de andre børn, og jeg kendte de fleste numre,” siger Jas på 13, der kom helt tæt på stjernerne og fik taget selfies efter koncerterne.

  Fest for børn og unge fra sårbare familier
  Gadefesten var for de børn og unge, der deltager i sociale aktiviteter hos Ungdommens Røde Kors og deres søsterorganisationer som fx Red Barnet Ungdom, Dansk Flygtningehjælp Ungdom og fra sociale helhedsplaner. De havde alle fået en gratis billet og kunne tage deres forældre eller de frivillige fra deres aktiviteter med.

  (Teksten fortsætter under billedet)

  Gadefest_Tobias Rahim med deltagere_Ungdommens Røde Kors_2022

  Tobias Rahim gav krammere og selfies til Jas, Eyad og Oliver, da de var til Ungdommens Røde Kors Gadefest i København. FOTO: Sidsel Nybo Andersen

  Jas var afsted sammen med de frivillige og de andre børn fra den Ferielejr, han plejer at deltage på om sommeren med Ungdommens Røde Kors. Et af de børn var Eyad på 14, og de to drenge var heldige at møde og få taget selfie med både Tessa og Tobias Rahim, som du kan se på billederne her.

  ”Jeg har kun prøvet at være til koncert én gang før, og det var til Fredagsrock i Tivoli, og det her er lige så godt som Fredagsrock,” siger Eyad.

  ”Det er sjovt her, fordi jeg er sammen med de andre, jeg kender fra Ferielejr. Vi har hygget og snakket, og så har vi malet graffiti.”

  Ud over koncerter var der en stor graffiti-væg, og man kunne deltage i danse- og basket-workshops og meget mere. Dagen igennem blev der langet gratis candyfloss, bubble tea og pizza over disken.

  Fest skal modvirke mistrivsel
  Landsforpersonen fra Ungdommens Røde Kors, Jonas Wiederholt Larsen, var meget begejstret efter de to gadefester:

  ”Det er helt fantastisk, at vi kan give sådan en oplevelse til nogle af de børn og unge, der i forvejen var i en udsat position, og som er blevet allerhårdest ramt af corona-nedlukningen. Det har de virkelig fortjent,” siger Jonas Wiederholt Larsen.

  (Teksten fortsætter under billedet)

  Gadefest_TopGunn_Ungdommens Røde Kors_2022

  TopGunn indtog scenen. Gadefesterne er for de børn og unge, der deltager i aktiviteter hos Ungdommens Røde Kors og andre sociale organisationer. FOTO: Esben Buchhave

  Begge arrangementer var stablet på benene med midler fra den ”oplevelsespakke”, som et flertal af Folketingets partier afsatte i 2021 til sociale organisationer. Formålet med midlerne er at modvirke mistrivsel og ensomhed og samtidig holde hånden under oplevelsesindustrien efter perioden med corona-restriktioner.

  (Teksten fortsætter under billedet)

  Gadefest_scene_Ungdommens Røde Kors_2022

  3.000 børn og unge var til Ungdommens Røde Kors Gadefest i København og Aarhus i maj 2022. FOTO: Esben Buchhave

  Gadefesterne i København og Aarhus blev afviklet i samarbejde med erfarne folk fra Roskilde Festival Experience og Aarhus Volume.

  Gadefest_frivillige_Ungdommens Røde Kors_2022

  Kæmpestor tak til alle de frivillige, som sørgede for, at alle børn og unge fik en fantastisk dag. FOTO: Esben Buchhave

  Video: Epilog