Ungdommens Røde Kors_Mentor

  Relationer der rykker

  URK-Mentor

  Har du nogensinde været i tvivl om noget? Sådan rigtig i tvivl. Hvem gik du til? Din mor, din bedste ven eller måske din klasselærer? Mange unge har ingen at spørge, når behovet presser sig på. En mentor kan derfor være en uvurderlig støtte i hverdagens små og store dilemmaer.

  Drømme og problemer kommer i alle former og størrelser - og nogle gange skal man have hjælp til at udleve det gode og løse det svære. Det kan en mentor hjælpe med.

  En mentor er en person, der er interesseret i at bringe en ung bedst muligt videre i livet. Man kan tale om alt med en mentor - både det gode, det svære, skole, fritid, venner, hverdagen og fremtidsplanerne. Hvad end man har brug for støtte, vejledning eller et kærligt skub, kan en mentorordning være svaret. 

  Man er mentor af lyst
  Mange af de børn og unge, der bliver tilbudt en mentor, er omgivet af professionelle hjælpere til hverdag. Det gør derfor en kæmpe forskel for dem, at mentorerne er der af lyst og nysgerrighed, for det skaber grobund for ligeværdige relationer, der rykker både mentee og mentor.

  Vidste du...

  at ca. 70 % siger, at er blevet mere tilfredse med sig selv, efter de har fået en mentor?

  URK-mentor_Crispin og Steffen_Ungdommens Røde Kors

  Mød vores mentorpar Crispin og Steffen.

  Mentorprojekter
  Vi har lige nu en række forskellige mentorprojekter, som henvender sig til forskellige målgrupper. 

  • Frem i Lyset -for børn og unge mellem 11-20 år i hele landet
  • Dynamo -for børn og unge mellem 12-16 år i København 
  • Strøm -for børn og unge mellem 10-15 år i København
  • Viadukt -for unge anbragte eller tidligere anbragte unge mellem 15-30 år i København og Roskilde
  • Dit Rum -for unge mellem 12-25 år i København og Københavns Vestegn, der er opvokset i familier med alkohol -og stofmisbrug

  Vi søger løbende mentorer forskellige steder i landet.

  Se, om vi mangler mentorer nær dig her

  Du kan også være frivillig mentor i andre organisationer, f.eks.:

  Alle rykker sig

  Vores mentorforløb er tænkt som en relation, der skal rykke mentee. Derfor varer forløbene kun mellem 1 og 1,5 år

  Vil give børn og unge troen på sig selv?
  • Hvilken rolle har man som mentor?

   Som frivillig mentor får du en særlig rolle i den unges liv. Du kan være med til at skabe en positiv udvikling og hjælpe den unge på vej til selv at kunne klare nogle af de ting, som måske lige nu kan føles svært.

   Som mentor er din vigtigste opgave at lytte og møde din mentee i øjenhøjde. Det betyder, at du skal møde mentee dér, hvor han eller hun er og tage udgangspunkt i vedkommendes situation og oplevelse af verden.

   Som frivillig mentor er du hverken professionel behandler eller nær ven. Du er en livserfaren person, der stiller dig selv til rådighed i en periode for at hjælpe en ung person godt på vej i livet.

  • Hvad skal man lave med sin mentee?

   Der kan være mange grunde til, at man som ung har brug for en mentor; måske mangler man en stabil voksenkontakt, nogen at tale med, vejledning om fremtiden eller bare en, der lytter og ikke dømmer.

   Vi ved, at den rigtige mentor kan være med til at opbygge den unges tro på sig selv. En mentor viser den unge, hvad han eller hun kan, styrker mentees selvtillid og giver ham eller hende tro på fremtiden. En mentor hjælper med de første skridt og sender mentee i den rigtige retning.

   Det kan gøres på mange måder. Man kan gå til sport sammen, tage på café, gå ture, gå i biografen, snakke, være kreative, hjælpe med lektier. Der er mange muligheder, og man behøver ikke gøre det samme hver gang. Det er bare vigtigt, at du har fokus på din mentees ønsker.

  • Hvor gammel skal man være for at blive mentor?

   En mentor er en livserfaren person, der frivilligt stiller sig selv, sin viden og erfaringer til rådighed for et andet menneske i en periode.

   Det betyder ikke, at man skal være gammel eller have en lang uddannelse. Det handler først og fremmest om at rådgive ud fra sine egne, personlige erfaringer, hvad end det handler om job, uddannelse, fritid, venner, familie eller fremtiden.

  • Hvem kan jeg kontakte for mere information?

   Har du spørgsmål til Ungdommens Røde Kors' arbejde med mentoring? Send en mail til mentoring@urk.dk.

  Vidste du...
  Ungdommens Røde Kors_Mentor

  at over 1.200 har meldt sig som URK-mentor på blot ét år?

  Lærerne i skolen har meget travlt. Det har Nadia ikke. Hun er sammen med mig, og hun har tid til at snakke og lave det, jeg har lyst til. Hun gider godt at mødes med en dreng som mig. Det er dejligt

  - Mumen, mentee