Finn Nørgaard Prisen_Sofie frivillig på KHG asyl_Ungdommens Røde Kors_2024

  Ungdommens Røde Kors er med til at modtage Finn Nørgaard Prisen 2024

  FEBRUAR, 2024: De frivillige på Udrejsecenter Kærshovedgård får Finn Nørgaard Prisen 2024. Sofie fra vores ungeklub på centret var med til at modtage prisen på Christiansborg.

  Stort tillykke fra Ungdommens Røde Kors til alle de frivillige på Udrejsecenter Kærshovedgård, der har modtaget Finn Nørgaard Prisen 2024!
  De modtog prisen på Christiansborg for deres frivillige indsats for beboerne på centret.

  "Vi er meget taknemmelige over at modtage netop Finn Nørgaard Prisen," siger Sofie Stubkjær Hansen, der frivillig leder af vores ungeklub på udrejsecenteret. 

  ”Det har nogle gange været svært at få opbakning til vores indsats på udrejsecenteret. Jeg ser derfor prisen som en stor anerkendelse af vores arbejde."

  Frivillige fra flere foreninger modtager Finn Nørgaard Prisen sammen

  Prisen er givet til alle frivillige på centret fra både Ungdommens Røde Kors, Røde Kors og andre foreninger, som står for forskellige sociale aktiviteter. På billedet ses også præst og frivillig i Bibelcafeen, Lindvig Osmudsen, som var med til at modtage prisen.

  Finn Nørgaard Prisen_Sofie frivillig på KHG asyl_Ungdommens Røde Kors_2024

  Fælles for det hele er, at de frivilliges indsats bygger på medmenneskelighed og omsorg over for en gruppe mennesker, der befinder sig i en svær situation. Nogle er afviste asylansøgere, andre er udvist ved dom. Mange er i en fastlåst situation på ubestemt tid, og deres muligheder for at opretholde kontakt til familie og venner er stærkt begrænsede. 

  Finn Nørgaard Prisen uddeles hvert år på dagen for terrorangrebene i København i 2015. To mennesker blev dræbt, herunder filminstruktøren Finn Nørgaard, mens han forsøgte at stoppe voldsmanden.

  ”Vi giver prisen til de frivillige på Udrejsecenter Kærshovedgård som en anerkendelse af deres store arbejde for at møde mennesker i svære livssituationer med varme, omsorg og overskud, hvorved de både skaber tryghed og styrker fællesskabet,” siger sekretariatschef Pia Toftdal fra Finn Nørgaard Foreningen.

  Finn Nørgaard Prisen gives til mennesker, der viser omsorg, skaber indhold og inddrager udsatte grupper i sunde fællesskaber. På den måde er de med til at modvirke isolation, stigmatisering og had. Med prisen følger et legat på 50.000 kr.
   
  ”Pengene vil vi bruge til flere aktiviteter i den ånd, prisen er givet, og med inddragelse af beboerne,” siger Sofie Stubkjær Hansen.

  Læs om

  Finn Nørgaard Prisen 2024.

  Læs om vores aktiviteter på landets asyl- og udrejsecentre
  Her