Frivillige_gruppe_Ungdommens Røde Kors

    Uge 42

    Kom med til fire dage pakket med fagligt indhold, nye kurser og et socialt fællesskab, som du kan være høj på, når vi går den mørke vinter i møde!

    I år tilmelder du dig fire dage og hver dag er der forskellige kurser, du kan vælge imellem. Herunder kan du finde beskrivelser af de kurser, som udbydes til uge 42.

    Læs mere om de forskellige kurser i uge 42 nedenfor.

    Onsdag d. 16 oktober og torsdag d. 17. oktober: Psykisk Førstehjælp (facilitatortræning)

    Til denne facilitatortræning lærer du både at give psykisk førstehjælp, men du lærer også, hvordan du faciliterer psykisk førstehjælp for andre frivillige. Altså, hvordan du uddanner andre i at give psykisk førstehjælp.

    Som facilitator i Psykisk Førstehjælp betyder det, at du er frivillig i URK, og at du ønsker at tage et ansvar for den mentale trivsel i din frivilliggruppe og blandt jeres deltagere. Som facilitator i Psykisk Førstehjælp vil du naturligt blive en ambassadør for mental trivsel, fordi du har sagt ja til at uddanne andre i, hvordan man giver Psykisk Førstehjælp. Når du er blevet trænet som facilitator vil du blive tilknyttet mental trivselsteamet på sekretariatet, som giver dig sparring til, hvordan du støtter dine medfrivillige, og som kan sende dig tilbud om at komme ud for at facilitere Psykisk Førstehjælp for andre. Vi har nemlig brug for frivillige facilitatorer, fordi der også løbende kommer henvendelser til URK, som efterspørger unge, der kan afholde workshops i Psykisk Førstehjælp både i Danmark og ude i verden.

    Det lærer du på kurset:

    • Hvad psykisk førstehjælp er
    • Hvordan man udfører psykisk førstehjælp
    • Hvordan du uddanner andre unge i psykisk førstehjælp

    Vær opmærksom på:

    • Når du tilmelder dig kurset betyder det, at du også er klar på at tage et ansvar for at dele ud af din viden
    • Du skal derfor minimum afholde én workshop for andre frivillige – gerne de andre frivillige i din aktivitet eller lokalområde. Inden uge 42 får du derfor besked på, hvornår og hvordan du kan gå i gang med dette. Du kan også altid afklare med din nærmeste konsulent, hvis du er i tvivl om, hvorvidt det giver mening at du afholder et kursus for de andre frivillige, eller hvis du er i tvivl om dette kursus er noget for dig. 

     

    Onsdag d. 16 oktober og torsdag d. 17. oktober: Bliv klog på dig selv, dine relationer og samfundet! Life Skills (facilitatortræning)

    Life Skills er en kernemetode i URK. Life Skills er en workshop med en række øvelser, hvor der sættes fokus på udfordringer og muligheder i ungdomslivet gennem dialog, refleksion og lege. Det kan være emner som præstationspres, venskaber, identitet og samfundsproblematikker. Life Skills gør deltagerne klogere på, hvordan de lever med sig selv, hvordan de lever med andre, og hvordan de lever som en del af et samfund. Målet er at styrke deltagernes tro på dem selv og deres potentialer som forandringsagenter i deres eget liv. 

    Som deltager på kurset prøver du Life Skills på egen krop og du lærer, hvordan du kan facilitere øvelserne i din egen aktivitet. 

    På kurset lærer du:

    • Hvad Life Skills er.
    • Hvordan man faciliterer Life Skills for børn og unge – både i Danmark og internationalt
    • URK bruger Life Skills metoden i en række lande over hele verden, og som facilitator kan du efter kurset også få tilbud om at komme med ud i verden for at afholde Life Skills. 

     

    Fredag d. 18. oktober: Børn og unge i fokus 

    På dette kursus har vi samlet alt det bedste børnefaglighed til et samlet kursus for dig, der laver aktiviteter for børn og unge. På kurset lærer du om basal børnepsykologi og hvad der kendetegner børn, som har det svært og hvilken rolle frivillige kan spille. Vi skal tale om, hvordan vi sikrer trygge og gode rammer for børn, der har det svært, hvordan vi kan bruge leg mere aktivt i vores aktiviteter og hvad vi skal gøre, når et barn har brug for hjælp. 


    På kurset lærer du:

    • Introduktion til børns psykologi
    • Hvordan du skaber trygge rammer, så børnene trives i jeres aktiviteter 
    • Hvordan I bliver mere kreative og hvordan I kan bruge leg aktivt i jeres aktiviteter, så I kan skabe de fedeste og mest farvestrålende aktiviteter, som børnene og de unge ikke vil hjem fra
    • Hvad du skal gøre, når et barn har brug for hjælp

     

    Lørdag d. 19. oktober: Next level lederskab

    Beskrivelse følger... 

     

    Lørdag d. 19. oktober: Psykisk Førstehjælp (basis)

    Hvad gør man, når en ung fortæller, at de har mistet en ven? At de bliver mobbet? Eller at de kæmper med mental mistrivsel? 

    Psykisk Førstehjælp er en måde, man kan støtte unge i krise og sikre, at de kommer videre til den rette hjælp, når det er nødvendigt. Værktøjerne kan bruges i akutte kriser såsom dødsfald og større katastrofer, men har også brugbare værktøjer, som kan bruges i forbindelse med mere diffus mental mistrivsel, som mange unge i dag plages af. 

    Metoden er udviklet af psykologer og indeholder konkrete værktøjer til, hvordan frivillige kan lære at lytte til og tale med andre, der har det svært. Det handler ikke om at grave dybt i følelser eller genopleve traumer. Det handler om at hjælpe en kriseramt godt videre.

    Vi ved, at unge, der har det svært, ofte ikke søger hjælp hos hverken forældre eller professionelle, som det første. De første, de betror sig til, er derimod andre unge – også frivillige. Børn og unge foretrækker at dele deres svære tanker med andre unge, fordi de kan relatere til hinanden. 

    Men alt for mange ved som regel ikke, hvad de skal gøre for at hjælpe og føler ikke, at de er kompetente til at hjælpe. Men Psykisk Førstehjælp er noget, alle kan lære. 

    Det lærer du på kurset:

    1. Hvad Psykisk Førstehjælp er.
    2. Hvordan man yder Psykisk Førstehjælp på andre unge
    3. I bliver i stand til at henvise videre, når andre har brug for mere støtte end den, der kan gives gennem Psykisk Førstehjælp.
    4. I bliver opmærksomme på, hvordan I passer på jer selv som frivillige, når I yder Psykisk Førstehjælp.
    5. I lærer IKKE at undervise andre i Psykisk Førstehjælp - så skal man på en facilitatortræning.

     

    Tilmelding til uge 42 (og kurserne) foregår her.

    Vil du tilbage til kalenderen?