Lektiehjælp_barn og frivillig_Ungdommens Røde Kors

  Skal vi samarbejde

  Samarbejde med kommuner, skoler og boligsociale indsatser

  Vi har mange års erfaring med at samarbejde med kommuner, skoler, boligsociale indsatser og andre interesseorganisationer. Det er kun ved at arbejde sammen, at vi for alvor kan gøre noget ved de store udfordringer, som mange udsatte børn og unge møder på deres vej. Og vi oplever, at der er en særlig værdi i at arbejde på tværs af civilsamfund og sektorer. 

  Ungdommens Røde Kors er en frivilligt drevet organisation med et professionelt sekretariat i ryggen. Vi laver aktiviteter for og med udsatte børn og unge både i Danmark og i udlandet. Vores frivillige er unge mennesker, der har lyst til at gøre en forskel for børn og unge.

  Vi tror på, at forandring bliver skabt gennem handling i ligeværdige og frivillige fællesskaber skabt for, af og med børn og unge. Vi bruger vores aktiviteter til at styrke handlekraften hos den enkelte, så vi sammen kan skabe positive forandringer.

  Der er tre særlige kendetegn for vores arbejde:

  • En unik ung-til-ung-tilgang
   Ungdommens Røde Kors er børnene og de unges organisation. Alle vores aktiviteter er bygget op omkring, at unge hjælper unge. Den tilgang er unik og kendetegnende for Ungdommens Røde Kors. Og vi ved, det kan noget særligt, at børn og unge mødes i øjenhøjde af andre unge.
    
  • Frivillighed rykker
   Alle vores aktiviteter bliver drevet af frivillige. Her møder deltagerne ikke professionelle behandlere eller fagfolk. Her møder deltagerne Freja, Mohammed og Kasper – almindelige unge, der er der af lyst.
    
  • Lokal forankring
   Vores aktiviteter bliver udviklet og drevet lokalt. De unge frivillige og deltagerne er vores lokale eksperter. De ved, hvad der er brug for. Det gælder i Nuuk såvel som i Nakskov. Derfor samarbejder vi også lokalt med fx kommuner, virksomheder, skoler og boligsociale medarbejdere.
  Er du interesseret i at samarbejde? Send os en mail