Jakobs anbefalinger

  "Bevar en livline til 'livet udenfor'."
  Jakob er tidligere indlagt i psykiatrien. Læs alle hans anbefalinger her.


  Bevar en livline til 'livet udenfor'

  ”Når du bliver indlagt, går din hverdag i stå.”
  Det er Jakobs oplevelse efter at have været indlagt i psykiatrien.

  ”Man kommer på en eller anden måde væk fra sine venner, så jeg ville ønske, man kunne forstærke livlinen til ’livet udenfor’,” siger Jakob.

  ”Da jeg var indlagt, fik jeg støtte til at komme ud og gå til fodbold, så jeg ikke missede min træning og det sociale fællesskab der. Hvis man glemmer hverdagen udenfor, så er det svært at komme ud på den anden side igen.”

  Jakob er i dag frivillig i en ungecafé på psykiatrisk afdeling.
  ”Det er også vigtigt, der er sociale tilbud på hospitalet, mens man er indlagt. Det var jeg selv glad for, så det er fedt, det er der.”

  Se hele vores oplæg til en Unge-reform her.

  Det ville være rart med flere læger på afdelingen

  ”Jeg har prøvet at blive udskrevet for tidligt. Det hører jeg også fra mange andre patienter.  Så går der jo ikke længe, før man kommer igen.”

  Jakob var indlagt i psykiatrien flere gange fra han var 18 til han blev 24.

  ”Jeg kan mærke, det er et spørgsmål om mangel på ressourcer og mangel på pladser. Jeg har oplevet flere gange at få afslag, når jeg beder om at blive indlagt. Så får jeg ikke ro og ikke den rigtige medicin, og behandlingen trækker ud.” fortæller han.

  ”Jeg har også oplevet at skulle vente rigtigt længe på at få mulighed for at kunne snakke med en læge, mens jeg var indlagt. Det vil være rart med flere læger på afdelingerne.”

   

  Systemet skal gribe dig, når du bliver udskrevet.

  ”Når du bliver indlagt, går din hverdag i stå. Og når man bliver udskrevet, så skal man til at finde tilbage i det sociale.”

  Og det kan være rigtigt svært, mener Jakob, der har været indlagt i psykiatrien.

  ”Jeg er frivillig i en ungecafé på psykiatrisk afdeling, og der er mange af de unge patienter, der spørger, om der også er et netværk til dem, når de bliver udskrevet. Flere efterspørger en ungecafé, når de bliver udskrevet, og jeg tror, at mange vil have gavn af det,” siger Jakob.

  ”Mange vil gerne komme i caféen, selvom de er udskrevet – men det har vi desværre ikke plads til.”

  Selv er Jakob tilknyttet en kontaktperson, og han bor på et bosted med andre unge, hvoraf flere også har været indlagt i psykiatrien.

  ”Min kontaktperson har en mentor-rolle for mig. Og jeg er glad for dem, jeg bor sammen med på bostedet. Det har været rigtig godt for mig at bo der, og jeg var ikke kommet ret langt uden dem.”

  Se hele vores oplæg til en Unge-reform her