International_Uganda_Ungdommens_Røde_Kors

  Sådan arbejder vi internationalt

  Både nationalt og internationalt arbejder vi ud fra tre grundprincipper: Ung-til-ung, frivillighed og lokal handlekraft. Kort sagt mobiliserer vi unge til at styrke andre unge, der hvor de er.

  Uanset om vi befinder os på indlandsisen eller savannen, er vores primære rolle at støtte og styrke engagementet hos den lokale ungdom og tilbyde dem redskaber til at forbedre deres livssituation og lokalmiljø via sociale indsatser, oplysning og kapacitetsopbygning.

  Life Skills
  Internationalt arbejder Ungdommens Røde Kors med et program kaldet Life Skills. Programmet styrker de unges kompetencer og giver dem konkrete færdigheder til at træffe positive, sunde livsvalg og engagere sig i deres samfund.

  Life skills styrker unge på tre niveauer:

  • Det personlige – ved at styrke selvværd og selvforståelse
  • Det relationelle – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager til positive fællesskaber
  • Det samfundsmæssige – ved at øge forståelsen for, hvordan man indgår i og bidrager aktivt til samfundet
  Vidste du...
  International_Zimbabwe_Ungdommens Røde Kors

  at Ungdommens Røde Kors har skabt en online platform for verdens unge, kaldet red-y.org

  Vil være frivillig på et internationalt projekt?
  ”Det har været så fedt at være med til, at jeg nu har meldt mig som frivillig i den lokale Røde Kors-afdeling,” fortæller en ung fra Donetsk i Østukraine om et Sprint-forløb for otte skoler.
  • Hvordan kan jeg være med?

   Der er masser af muligheder for at gøre hele verden til et bedre sted at være ung - også selvom man bor i Danmark. Som frivillig i Danmark arrangerer man sig oftest i tværgående grupper, der har en særlig interesse - f.eks. for Life Skills - ligesom unge i vores partnerlande. Der findes også mere regionale grupper, der står for f.eks. de afrikanske projekter.

   Man kan være med ved f.eks. at arrangere informationsmøder og aktiviteter på danske skoler og gymnasier og fundraise og organisere debatter, arrangementer og konferencer, som sætter fokus på unge i verden.

   Man kan også være vært for frivillige fra andre Røde Kors-selskaber, som besøger Danmark, og man er med til at støtte de danske frivillige, som er udsendt. 

   Interesseret i at høre mere? Skriv til os på info@urk.dk

  • Kan jeg komme ud at rejse med Ungdommens Røde Kors?

   Vi sender desværre kun meget få unge til udlandet, hvor de er med til at understøtte vores internationale programmer som ungdomsledere. Som regel sender vi frivillige af sted, som allerede har erfaring fra Ungdommens Røde Kors. Alle internationale tilbud vil blive slået op på hjemmesiden. Man kan ikke søge uopfordret.

  • Hvem samarbejder Ungdommens Røde Kors med i udlandet?

   I vores internationale projekter arbejder vi tæt med Dansk Røde Kors. Vi samarbejder også altid med det pågældende lands Røde Kors eller Røde Halvmåne selskab. Er vi f.eks. i Grønland, er vores nærmeste partner derfor Grønlandsk Røde Kors.

   Det lokale partnerskab sikrer både projektets bæredygtighed og sørger for, at der konstant er fokus på de vigtigste behov i det enkelte lokalområde.

  • Hvor kan jeg finde ud af mere?

   Er du nysgerrig efter at få et indblik i, hvordan andre unge arbejder med frivillighed ude i verden, så besøg www.red-y.org.

  Vidste du...

  at Ungdommens Røde Kors hvert år er vært for en international ledertræning, kaldet Leadership Academy, hvor unge fra hele verden deltager?

  Se vores aktiviteter i Danmark