Asylcenter_kongelunden_drengogfrivillig_ungdommens røde kors

  Ventetid, hvor børnene stråler

  Aktiviteter på asylcentre

  Forestil dig, at der er krig i dit land. Du har været nødt til at flygte for at komme i sikkerhed. Du har efterladt alt det, du kender: Dine ting, dine venner, måske din familie. Nu sidder du i et fremmed land. Du kan ikke sproget, du kender ikke nogen, og du venter. Og du venter. Og du venter…

  En stor del af de asylansøgere, som kommer til Danmark, er børn og unge under 18 år. De er flygtet fra krig eller katastrofer, og mange har ubehagelige oplevelser med i bagagen. Nogle er flygtet alene eller har mistet sine forældre undervejs. Nogle har forældre, som er stærkt traumatiserede og kan have svært ved at give deres børn den opmærksomhed, de har brug for. Fælles for dem er, at de befinder sig i en utryg og usikker periode af deres liv, hvor der ikke altid er plads til at være barn.

  Trygge rammer og gode oplevelser
  Ventetiden fylder meget, når man bor på et asylcenter. Ungdommens Røde Kors' aktiviteter har derfor som hovedformål at skabe et frirum for børnene, som længes efter en afgørelse i deres sag. Gennem gode oplevelser med de frivillige får børnene en pause fra hverdagens bekymringer og mulighed for at lave noget, de selv har lyst til.

   

  Vil du gøre hverdagen bedre for børn på asylcentre?
  Aktiviteter på asylcenter_Ungdommens Røde Kors

  Der er ikke noget, der slår den dag, da en mor på asylcentret fortalte, hvor meget vores aktiviteter betød for hendes barn. Når man kendte til deres hverdag, så var det en kæmpe glæde at vide, at det hjalp, at vi var der

  - Sofie, frivillig på et asylcenter

  • Hvad kræver det at være frivillig på et asylcenter?

   Du skal være over 17 år og psykisk robust for at være frivillig på et asylcenter. Derudover skal du deltage i et introkursus, og du skal deltage i aktiviteten ca. to gange om måneden. Mange af børnene har brug for stabilitet og kendte ansigter. For deres skyld forventer vi derfor også, at du har lyst til at være en del af aktiviteten i mindst et halvt år.

    

  • Hvilke aktiviteter kan jeg lave med børnene?

   Du er selv med at beslutte, hvad der skal ske på aktiviteten. I samarbejde med de andre frivillige - og gerne med input fra børnene og de unge - planlægger I aktiviteter fra gang til gang. Asylcentrene har børn og unge i mange aldre, så aktiviteterne spænder bredt fra at tegne og male, bage boller og spille fodbold til aktiviteter uden for centrene som f.eks. en tur i biografen eller på skøjtebanen.

    

  • Hvem skal jeg kontakte?

   Find alle vores klubber på kortet her - her finder du også åbningstider og kontaktoplysninger til de enkelte aktiviteter.

   Vil du vide mere om vores arbejde på asylcentre, kan du skrive til info@urk.dk

  Vær med

  Vil du være med til at gøre hverdagen bedre for børn på asylcentre? Klik her