Ungdommens Folkemøde_Bikekey_Ungdommens Røde Kors_2022

  Vinderne af Løvens Grønne Hule vil registrere din cykel gratis

  SEPTEMBER, 2022: Fire unge iværksættere løb med førstepladsen, da Ungdommens Røde Kors arrangerede Løvens Grønne Hule på Folkemødet – en såkaldt ”klima-sprint”, der skulle finde den bedste grønne idé.

  René Nørgård og hans tre medejere i Bikekey tog sejren i vores klima-version af Løvens Hule, som løb af stablen på sommerens Folkemøde på Bornholm. Nu står de fire iværksættere på spring for at rulle deres idé ud, hvor du som cykelejer gratis kan registrere din cykel i Bikekeys cykelregister.

  I registret kan du forbinde din cykels stelnummer til dit MitID, og det er muligt at tilkøbe en cykelnummerplade, der støtter det gratis cykelregister og desuden signalerer, at cyklen er registreret.

  ”Det skal skabe en præventiv effekt overfor cykeltyve og samtidig hjælpe dig, når du køber brugte cykler. Registret gør det lettere for offentlige myndigheder at kontakte en cykelejer, hvis en cykel findes et sted, den ikke bør være,” fortæller René Nørgård om vinder-idéen.

  ”Det vil gøre det tryggere at købe brugt, og der skal produceres færre nye cykler. Det er godt for klimaet,” siger René Nørgård, der er CEO i Bikekey.

  Unge sprinter for klimaet

  Bikekey var én deltager ud af flere, der skulle igennem et såkaldt ”klima-sprint” i vores telt på Folkemødet. Klima-sprint er en metode til at udvikle grønne løsninger og få gjort dem til virkelighed. Og der var både stor ros og kritiske spørgsmål til René Nørgård og Bikekey fra dommerpanelet, der bestod af Lasse Alfastsen fra Sustainable Change Makers, Tessie Schamann fra DISIE og Mattias Söderber fra Folkekirkens Nødhjælp.

  Præmien for sejren i Løvens Grønne Hule var 3.000 kroner til rådgivning hos DTU Skylab.

  ”Konkurrencen var startskuddet på hele vores rejse med virksomheden Bikekey. Det er et kvalitetsstempel, at folk synes, det er en god idé,” fortæller René Nørgård.

  ”Specielt Lasse Alfastsen var begejstret, og vi har fortsat kontakt med ham. Han har fået os ind i et netværk med ligesindede i Sustainable Change Makers, og det har åbnet flere døre for os.”

  Sprint med!

  Ungdommens Røde Kors arrangerer klima-sprint for unge-grupper, og du kan være med. Et Sprint er et intensivt forløb, hvor unge identificerer relevante udfordringer, de vil løse lokalt eller globalt – og så handler på det sammen. Sprint kan være meget forskellige, men handler altid om, at unge selv kan være med til at påvirke vores samfund og verden.

  Læs mere om vores Sprint-workshops
  Her