Vil du være frivillig på ferielejr?

  Tilmeldingen til at blive frivillig på Ferielejr i 2024 er lukket. Vil du på venteliste, eller vil du have en påmindelse, når tilmeldingen åbner til ferielejrene i 2025? Skriv til ferielejr@urk.dk!

  Som frivillig på en af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre får du muligheden for at give udsatte børn og unge en uforglemmelig ferieuge med masser af sjove aktiviteter, nærvær og nye venskaber. Desuden bliver du en del af en gruppe seje frivillige med et stærkt sammenhold, der gør alt for at gøre en forskel for børn og unge, som har ekstra meget brug for støtte og omsorg.

  Hvordan bliver du frivillig?

  For at blive hjælper på en ferielejr skal du...

  • være fyldt 18 år
  • have lyst til at give en flok energifyldte unger en uforglemmelig oplevelse
  • være sprængfyldt med godt humør og gå-på-mod.
  • være forberedt på en hektisk uge, hvor du giver en masse af dig selv til andre

  Som frivillig indgår du i et team med ca. 30 andre unge. Du er med til at skabe lejren, og du er med til at bestemme og planlægge aktiviteter for børnene. Skal det være kanotur, skattejagt, fodboldkamp, rappelling, bagedyst, dance-off, ansigtsmaling, teater, eventyrfortælling eller…? 

  Bliv køkkenfrivillig

  Hver ferielejr har et hold af frivillige, som laver mad til alle på lejren. De køkkenfrivillige er dem, som står tidligt op hver morgen for at lave lækker morgenmad til resten af lejren. Dem, som kan have de rolige samtaler med børnene og de unge henover gulerodsskrælningen. Eller dem, som kan redde en regnvejrsdag med et lækkert stykke kage.

  For at blive køkkenfrivillig skal du have lyst til at lave mad, men du behøver ikke nødvendigvis at have erfaring med det. Du vil indgå i et team af dedikerede køkkenfrivillige, som sætter en ære i at skabe måltider, som samler lejren.

  Skal du være frivillig på ferielejr?

  Hvad er ferielejr?

  Alle børn og unge har brug for gode oplevelser. Ferielejr er for de børn og unge, der har et særligt behov for en ferieuge fyldt med gode oplevelser. Det kan af være økonomiske, sociale, familiære, psykiske, fysiske eller andre årsager. 

  Formålet med ferielejr er at skabe et fællesskab, hvor alle deltagere har en værdi præcis som de er - både børn, unge og voksne. Ferielejrenes kerneopgave er at give de deltagende børn og unge en ferieuge fyldt med gode oplevelser, som de ellers ikke ville have fået. Her får ungerne skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod – og dét giver minder for livet for alle, der deltager.

  Lejrene afholdes i uge 28, 29 og 30 – en enkelt lejr ligger i februar. Ungdommens Røde Kors afholder i alt 22 ferielejre.

  Lejrenes størrelse varierer. Fælles for lejrene er, at der – foruden børnene – er en gruppe frivillige hjælpere, et frivilligt køkkenhold og en frivillig lejrledelse. Børnelejrene er for børn mellem 7 og 13 år. Ungdomslejrene er for unge mellem 14 og 17 år.

  Ferielejr 2023 land version

  900

  frivillige

  er hvert år med på ferielejr

  1400

  børn og unge

  får en ferie hvert år

  23

  ferielejre

  afholder vi hvert år

  • Hvem kommer med på ferielejr?

   Der findes både børnelejre og ungdomslejre, som samlet dækker alderen ca. 7-17 år.

   Lejrene er for udsatte børn og unge i Danmark, som har brug for et afbræk hjemmefra, og som ikke ellers har mulighed for at komme på sommerferie.

   Der kan være mange grunde til, at børnene og de unge kommer med på ferielejr. Måske er forældrene syge eller har ikke råd til ferie. Måske har børnene og de unge selv været syge over en længere periode og er blevet afskåret fra kontakt til jævnaldrene. Måske har de brug for nogle gode relationer og en uge med voksne, de kan snakke med. Måske har de nogle problemer i skolen, derhjemme eller hverdagen, der betyder, at de har godt af at komme lidt væk.

   Nogle børn og unge har brug for mere voksen-kontakt end andre, og nogle har brug for hjælp til at komme med i fællesskabet og tage kontakt til de andre børn. Det kan blandt andet være børn fra asylcentre, som ikke taler sproget så godt.

   Ligegyldigt grunden er de alle velkomne på ferielejr til en uge med gode oplevelser, stærke venskaber og nye udfordringer.

  • Hvordan bliver jeg frivillig på ferielejr?

   Hvert år deltager omkring 900 frivillige på årets lejre - skal du ikke være en af dem?

   Du kan melde dig til her.

  • Hvad skal jeg lave som frivillig på ferielejr?

   Du og de andre frivillige planlægger selv, hvad ugen skal indeholde. Skal der være hoppeborgsdag, DM i flødebollekast, kreaværksted, strandtur eller...? Mest af alt handler det om at være sammen, skabe gode fællesskaber og give børnene og de unge nye oplevelser, nye venskaber og mod på livet.
   Som frivillig sørger man for at skabe god stemning, lave sjove aktiviteter, tage de gode snakke, håndtere konflikter og uddele masser af krammere og highfives til børnene, de unge og de andre frivillige.

   Mange ferielejre holder temauger, hvor det samme tema bruges hele ugen og inspirerer aktiviteterne. De sidste par år har der både været middelaldertema, cirkustema og byfest.

   Der er brug for mange typer frivillige: Kreative, aktive, dem der er gode til godnathistorier, der er brug for frivillige til at lave mad, og der er også brug for frivillige lejrledere.

  En uges optur på ferielejr?