Velkomst

  I Ungdommens Røde Kors er der et stort fokus på den gode velkomst. Det er vigtigt, at alle, der viser interesse for URK, bliver budt godt velkommen. Velkomst er mere end bare at blive godt modtaget. Det er også en følelse af at være en del af fællesskabet. Og det gælder selvfølgelig alle. Både frivillige og dem der kommer på aktiviteten for at hænge ud med nye og gamle venner.

  Velkomst af nye frivillige

  For at gøre det nemt for dig at tage imod nye frivillige på din aktivitet eller i din lokalafdeling, har vi lavet en guide til den gode velkomst. Brug blot guiden som inspiration - alle jeres egne gode velkomsvaner, skal I endelig holde fast i. Du kan også finde en velkomstrejse for frivillige - det er i store træk en grafisk illustration af de steps, som også bliver gennemgået i guiden. 

  Velkomstguide for frivillige

  Velkomstrejse for frivillige

   

  Velkomstmaterialer

  Herunder kan du finde forskelligt materiale, som er oplagt at give til nye frivillige, så de hurtigt kan danne sig et indtryk af organisationen og det store fællesskab, som de er blevet en del af. I er meget velkomne til selv at finde på andre velkomstmateriale og ting, som I synes de nye frivillige skal have. De forskellige materialer kan med fordel uddeles i en URK-mulepose og udgøre en velkomstpakke. 

  Infomøde for nye frivillige

  Det kan være en god idé at afholde et infomøde for at hverve nye frivillige, eller for nye frivillige som har været en del af URK et par måneder. 

  Skabelon til infomødeoplæg 

  5 om velkomst af frivillige

  Velkomstvideo

  Velkomstvideo

  Velkomst af nye deltagere

  Det er ikke kun frivillige, der skal bydes godt velkommen, det skal deltagere på aktiviteterne selvfølgelig også. Derfor har vi lavet en guide med inspiration til den gode velkomst af nye deltagere. Vi har også lavet en illustration over "Deltagerrejsen", som viser den velkomst, der bliver beskrevet i guiden. 

  Velkomstguide for aktivitetsdeltagere

  Velkomstrejse for deltagere

   

  Velkomstmaterialer

  For at give deltagerne en ekstra god velkomst, kan I give dem et velkomstpostkort med en personlig hilsen. Formentlig vil velkomstpostkortet være mest oplagt at bruge til børn, men på den anden siden, bliver man vel aldrig for gammel til en god velkomst?

  Postkortet kan downloades og printes nedenfor. 

  Velkomstpostkort

  Inspiration til velkomsthilsner

   

  Invitationer til aktiviteter

  Hvis I har problemer med at få børn til at komme til jeres aktiviteter, eller mangler I lige et trick til at få noget mere opmærksomhed på jeres aktivitet, kan I lave en event. Hvis børnene får en invitation med sig hjem, er sandsynligheden større for, at de kommer igen næste gang.

  5 om den gode velkomst af deltagere

  Skab dialog omkring "Den gode velkomst"

  Der er flere måde at starte en samtale om den gode velkomst, som kan lede til gode velkomstvaner. Nedenfor kan du finde lidt inspiration til velkomstøvelser, der kan bruges til nemt at sætte fokus på velkomsten.

  • Hvordan holder jeg en samtalesalon?

   En samtalesalon er en anderledes måde at mødes på og tale sammen om en række spørgsmål. Det gøres typisk i små grupper af tre-fem mennesker. Formatet for samtalesalonen er meget frit, og samtalen må gerne stikke i mange retninger. Det er ikke meningen, at der skal samles op på samtalen, men blot at sætte gang i velkomst- snak og tanker. Nedenfor kan du dowloade et forslag til en samtalemenu om velkomst. Du må meget gerne ændre og tilføje i samtalemenuen. Det plejer at være passende med en halvtimes tid til en samtalesalon. 

    

   Samtalemenu

    

   Konceptet er udviklet af Nadja Pass - læs mere her og få gode idéer til måde at sætte gang i samtalen mellem mennesker.

  • Hvad er en velkomsttest?

   En velkomsttest er en sjov måde at sætte fokus på den gode velkomst. Testen kan måske inspirere til at blive endnu bedre til at byde godt velkommen. Du må meget gerne bygge videre på testen.

    

   Velkomsttest

  • Vil du holde en velkomstworkshop?

   Velkomstworkshoppen kan hjælpe med at sætte gang i tankerne om den gode velkomst i din frivilliggruppe, og I kan derigennem komme på konkrete handlinger og vaner, som kan forbedre velkomsten. I kan vælge at køre hele forløbet eller tage nogle af øvelserne og arbejde med dem - så slet og tilføj i drejebogen, som I har lyst til. 

   Drejebog til velkomstworkshop 

   Brikker til velkomstworkshop

  Fra nr. 64 til verdensklasse i velkomst


  I Danmark er vi overraskende dårlige til at byde nye borgere velkommen. Faktisk er vi nummer 64 ud af 68 på listen over gode velkomstlande. Det må vi kunne gøre bedre!

  Derfor er vi en del af Velkomstalliancen – et initiativ hvor virksomheder og organisationer går sammen for at rykke Danmark i disciplinen: Velkomst. 

  Giv varme velkomster med 5 lette løfter:

  1. Byd velkommen, hvor du er - lige nu
  2. Gør velkomsten hyggelig og personlig
  3. Snak, forklar, gestikuler - det er let at tale flere sprog
  4. Gør det let med 1 håndtryk, 1 kop kaffe og 3 spørgsmål
  5. Gør velkomsten større - inviter venner, naboer og kollegaer med
  Har du spørgsmål eller inputs, er du meget velkommen til at kontakte os