Partnerfoto_CPH Basket_Ungdommens Røde Kors

  Ungdommens Røde Kors og Copenhagen Basketball indgår partnerskab

  Sammen om at støtte børn og unge: Ungdommens Røde Kors og Copenhagen Basketball har etableret et nyt samarbejde for at styrke trivslen blandt børn og unge.

  Ungdomsorganisationen og basketklubben har et fælles mål: at styrke den mentale trivsel blandt børn og unge. Derfor har Ungdommens Røde Kors og Copenhagen Basketball indledt et nyt partnerskab, der skal hjælpe med at rejse opmærksomhed på de sociale udfordringer, der er for børn og unge i Danmark.

  ”Vi håber at vi kan skabe en ”awareness” for Ungdommens Røde Kors’ sociale indsatser og kan hjælpe med at få et større fokus på at hjælpe dem, der befinder sig i en udsat position,” siger Nicolas Nyemann, direktør i Copenhagen Basketball.

  ”Det er vigtigt at støtte udsatte børn og unge, da social trivsel i barndommen og ungdommen er afgørende for deres fremtid,” siger direktøren.

  Fælles kampagner skal række ud
  Samarbejdet betyder blandt andet, at basketklubben vil tage aktiv del i udvalgte kampagner med Ungdommens Røde Kors, der sætter fokus på trivslen blandt udsatte børn og unge. Ligeledes vil spillere fra førsteholdet deltage i nogle af Ungdommens Røde Kors’ aktiviteter, hvor de kan arrangere baskettræning for børnene.

  ”Spillerne fra Copenhagen Basketball er perfekte rollemodeller for mange af de børn, der deltager i Ungdommens Røde Kors’ sociale aktiviteter. Samtidig kan klubbens lokale netværk hjælpe os med at nå ud til dele af erhvervslivet, der forhåbentlig vil støtte finansielt op om vores fælles sag,” siger Sidsel Nybo Andersen, konsulent for partnerskaber i ungdomsorganisationen.

  Det røde kors pryder spillerdragterne
  Ungdommens Røde Kors logo er allerede synlig på klubbens hjemmebane i Nørrebrohallen og vil pryde spillerdragterne til kampene. En del af overskuddet fra salget af merchandise med Ungdommens Røde Kors’ logo vil gå til de sociale indsatser for børn og unge.

  ”Det er rart, at vi kan give en smule til nogen, der har det hårdt, selvom vi jo bare er basketballspillere. Det er fint, at vi viser de unge omkring klubben og holdet, at findes er problemer, der er større end basketball,” siger Viktor Lorenzen, spiller i Copenhagen Basketball.

  Og hans holdkammerat Minik Bolø supplerer:

  ”Ungdommens Røde Kors er en organisation, som leverer et stærkt stykke arbejde med at hjælpe børn og unge, som har brug for det. Deres sag er virkelig værd at støtte, og jeg håber rigtig meget at kunne få skabt opmærksomhed omkring det arbejde, organisationen laver,” siger Minik Bolø.

  For yderligere information