Ha' Det Godt

  Ungdommens Røde Kors er med i P3-missionen 2023: Operation Ha' Det Godt

  Operation Ha' Det Godt udspringer af P3-missionen, der igennem hele 2023 har fokus på at finde ud af, hvad vi skal gøre for at styrke unges mentale trivsel. Den 9. marts var elever fra forskellige ungdomsuddannelser rundt om i landet inviteret til en snak om unges mentale trivsel. Vi var med som rådgivende organisation! Du kan læse mere om, hvilke bud de unge kom med i løbet af dagen.

  D. 9. marts samlede de forberedende grunduddannelser (FGU), erhvervsskoler- og gymnasier, handelsskoler og almene gymnasier til en snak om mental trivsel.

  Sammen med Headspace, GirlTalk, Region Syddanmark og ABC for Mental Sundhed var vi med til at sammensætte programmet for dagen.

  Programmet gav eleverne får mulighed for at tænke over de ting, der gør dem gladere i hverdagen og sætte ord på, hvad de har brug for, hvis de vil have det godt. Både på klasse-, skole- og samfundsniveau.

  Alle filerne kan downloades og anvendes på den enkelte skole fra mandag 6. marts og findes her.

  P3 Missionen afvikles i perioden 1. januar til 10. oktober 2023 og har følgende formål:

  • Sætte unges mentale trivsel på dagsordenen
  • Styrke unges viden om mental sundhedsfremme
  • Sikre at unge bliver hørt, når de besvarer spørgsmålet ’Hvad gør dig glad?’.

  De forskellige initiativer i P3 Missionen har til formål at indhøste ungeudsagn, der kan hjælpe beslutningstagere i Danmark med at forbedre rammen om et godt ungeliv.

   

   

  Læs mere om P3-missionen 2023 på dr.dk
  Her