
Ung på Linje og Ung Online
Går du med tanker, som er svære at dele med andre? Har du brug for at fortælle om en oplevelse? Eller mangler du bare en at tale med?
Ung På Linje og Ung Online er et uforpligtende og anonymt samtaletilbud til unge mellem 13 og 30 år, der mangler nogen at tale med om problemer og oplevelser.
Vi er klar til at tale med dig – både når det går godt, og når det gør ondt indeni. Vi taler om lige præcis det, du har lyst til. Hos os kan alt deles.
Vi glæder os til at skrive/snakke med jer :-)
Ring på 70 12 10 00 eller chat med os her.
Unge, der lytter
Hvad end det er midlertidigt eller permanent, stort eller småt, godt eller skidt, sidder unge frivillige klar til at tale med dig om det, der fylder lige nu og her. Unge frivillige sidder klar ved chat og telefon for at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for.
-
Hvem kan ringe eller chatte med UPL?
Alle unge mellem 13 og 30 år kan ringe til Ung På Linjes telefon eller chatte med Ung Online på nettet. Både de frivillige og de unge er anonyme, da det er den bedste forudsætning for en åben og uforpligtende samtale.
-
Hvem snakker jeg med?
Vores unge frivillige sidder klar ved chat og telefon for at lytte og snakke om lige præcis det, du har brug for i den anden ende. Alle er mellem 20 og 30 år og har vidt forskellige baggrunde. De frivillige er ikke professionelt uddannede, men kender til alle de problemer, man bakser med, når man er ung.
-
Hvad snakker man om?
Ung På Linje og Ung Online er en hjælp til unge, som mangler nogen at tale med om emner som ensomhed, familie, skole, uddannelse, mobning, selvmord, spiseforstyrrelser, sex, kærlighed og jalousi. Samtalerne svinger meget i karakter. De kan handle om både sjove og gode oplevelser, men også de hårde og svære. Derfor bruger og støtter de frivillige hinanden meget i Ung På Linje og Ung Online.
Ung På Linje og Ung Online er baseret på tavshedspligt, anonymitet og underretningspligt. Du kan læse mere om hvad der betyder her. Her kan du også læse mere om, hvordan du kan komme til at snakke med os.
Har du flere spørgsmål til Ung På Linje eller Ung Online, kan du skrive til os på upl@urkmail.dk.
Ung på Linje har også en chat, der er henvendt til dig, som har ADHD, autisme, senhjerneskade, udviklingshæmning eller CP og har svært ved at begå dig online og afkode kommunikation på SoMe. Find chatten her.

Ensomhed Kærlighed Seksualitet & krop Psykiske lidelser Familie

-
Hvem kan blive frivillig hos Ung På Linje og Ung Online?
De frivillige i Ung På Linje og Ung Online er mellem 20-30 år. Det er et ung-til-ung-projekt og ikke en decideret rådgivningslinje. Det betyder, at du som frivillig ikke må være en del af Ung På Linje og Ung Online, hvis du er færdiguddannet indenfor fagområder, der har en professionel rådgivende funktion såsom psykolog, psykoterapeut eller coach.
Styrken ved Ung På Linje og Ung Online er netop, at de frivillige også bare er unge, som kender til hverdagens op- og nedture og derfor er på bølgelængde med de unge, der ringer eller skriver. -
Hvordan bliver jeg frivillig?
Som frivillig vil din evne til at lytte og forstå ofte blive udfordret. På hver vagt vil du møde nye udfordringer, for du ved aldrig, hvad din næste samtale handler om. Det kan være en ung pige, der vil fortælle om sin søde kæreste. Eller en ung fyr, der er frustreret over sin mors druk og vold.
Alle frivillige gennemgår et grundkursus med fokus på ungdomspsykologi, samtaleteknik og aktiv lytning. Du modtager også fast supervision af psykologer og får spændende muligheder for efteruddannelse.
Vi ser gerne, at du bruger ca. 20 timer om måneden som frivillig, og at du deltager i det organisatoriske arbejde som eksempel PR og efteruddannelse. Aktiviteten holder til i København. Det er desværre ikke muligt at arbejde hjemmefra.
Kunne det være noget for dig? Skriv til os på blivfrivillig@gmail.com.