Ungdommens Røde Kors_Ung på linje_rådgivning_chat

  Hvordan er det at være "ung bag lukkede døre"?

  At være indlagt på en psykiatrisk afdeling, indsat i et fængsel eller anbragt på en døgninstitution? Alt for ofte bliver børn og unge, der har tilbragt længere tid på en af disse institutioner, udelukket fra fællesskabet, og deres stemmer ikke hørt.

  Når vi er til stede på psykiatriske afdelinger, i fængsler og på døgninstitutioner (tidligere børnehjem), møder vi børn og unge, der lever et liv på kanten af fællesskabet. Det er børne- og ungdomsliv, de færreste hører om eller kender til.

  For hånden på hjertet: Vi er ikke gode til at lytte og inddrage de børn og unge, der tilbringer længere tid bag lukkede døre og kan føle sig udenfor fællesskabet.

  Derfor sætter Ungdommens Røde Kors med kampagnen Ung Bag Lukkede Døre fokus på special-institutionerne for netop at give de unge indlagte, indsatte og anbragte en stemme i den offentlige debat.

  Vi giver mikrofonen videre til de unge selv. For de unge, der har oplevet udsatheden på egen krop, er eksperter, når det kommer til de problemer, de møder i livet, og de har selv de bedste løsninger. Dét har vi som samfund brug for at høre om og lære af.

  Gå derfor på opdagelse i unge-fortællingerne, vi har samlet her på siden. Hør de unges egne politiske anbefalinger til en forbedret socialpolitik. Og læs mere om vores sociale indsatser på området.

   

   

   

   

  Hør Sara fortælle om at være indlagt i den lukkede psykiatri

  Sara video

  Foto: Emil Monty Freddie

  Idé og Art Direction: Emil Monty Freddie

  Instruktør og DOP: Christian Ameen

  Grip: Morten Jensen

  B-Foto: Kristian Kjer Mygenfordt

  Assistent: Pernille Stockmal

  Tak til Maan Rental CPH A/S, Christian Andersen og Mikkel Suppras for lån af location og udstyr