ung voksen på trappe

  Skriv under for en Unge-reform

  Underskrift Unge-reform

  Forslag til Unge-reformen er udviklet på baggrund af samtaler med unge voksne, der selv har oplevet psykiatrien indefra, har været anbragt uden for hjemmet eller har været indsat i fængsel.

  Når du skriver under, er du med til at bakke op om de unge.

  Vi skal sikre en tryg overgang fra barn til voksen - derfor har vi brug for en Unge-reform, der tager udgangspunkt i de unges erfaringer. Lyt og skriv under nu.

  Derfor har vi i samarbejde med de unge, der har oplevet systemet på egen krop, udarbejdet en række anbefalinger til, hvad der skal gøres.

   

  Vores konkrete anbefalinger til en Unge-reform:

  • Efterværn skal være en ret for alle anbragte - ikke noget, man skal kæmpe for at få.
  • En fast kontaktperson til alle unge, indtil de fylder 25 år.
  • Det skal være lettere at komme ud af gæld.
  • Styrk mulighederne for uddannelse.
  • Behandling af psykisk sygdom og misbrugsbehandling skal styrkes og koordineres på tværs af offentlige instanser.

  Unge, der ender på gaden som hjemløse efter at have været anbragt uden for deres familie. Tidligere unge indsatte, der er i livslang gæld og kun ser mere kriminalitet som levevej. Patienter i psykiatrien, der overlades til et uoverskueligt system og ender i misbrug.

  Det er hverdagen for utrolig mange unge, der har været indlagt, anbragt eller indsat. Vi har brug for en Unge-reform, der kan være med til at skabe en tryg overgang fra ung til voksen.

  Forslag til Ungereformen er udviklet på baggrund af samtaler med unge, der selv har oplevet psykiatrien indefra, har været anbragt eller som har været indsat.

  Ved at skrive under er du med til at bakke op om de unge.

  Du bakker op om, at vi lytter til dem, og ikke lader dem i stikken. Sammen ønsker vi at sætte fokus på forebyggende initiativer og at lade politikerne vide, at tiden til en Unge-reform er nu!

  Vi skal lytte, og vi skal gøre det bedre. Det er dyrt for samfundet, når vi taber vores unge, men det er en endnu højere pris at betale for den enkelte.

  Tak, fordi du tager ansvar.