Student til asylområdet

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganisation, og vil du have erfaring med frivillige indsatser på asyl- og udrejsecenterområdet? Hvis du brænder for ligeværdige relationer og for at skabe muligheder for unge og børn på de danske asylcentre, så er det dig, vi søger!

  Dine arbejdsopgaver


  Dine primære opgaver bliver at understøtte projekter og indsatser på asylområdet i Ungdommens Røde Kors. Vi har aktiviteter for børn og unge på en række asyl- og udrejsecentre i Danmark, hvor vi arbejder for at tilbyde unge beboere et ligeværdigt fællesskab og et ”helle” fra en svær hverdag og ventetid. Samtidig er det vores ambition at styrke handlekraft og skabe muligheder for personlig udvikling for de unge, vi arbejder med.  Vi har et stort fokus på fællesskabet og på lokalsamfundet, og arbejder med frivillige og unge fra meget diverse baggrunde. Vi kan selvfølgelig justere dine arbejdsopgaver til dine kompetencer og ønsker, men helt konkret vil nogle af dine opgaver være:

  • Understøttelse og udvikling af vores frivilligindsatser; herunder rekruttering, motivation og ledelse af frivillige i vores aktiviteter.
  • Projektafvikling og samarbejde med det danske civilsamfund, herunder både kommuner, skoler og andre NGO’er, med fokus på at kapacitetsopbygge unge på asylområdet.
  • Facilitering af workshops og undervisningsforløb for frivillige.
  • Understøttelse af events, der har til formål at give en platform til unge asylansøgere, bl.a. Ungdommens Folkemøde mv.
  • Administrative ad hoc-opgaver, der hører til vores daglige drift.

  Hvem er du?


  Vi søger dig, som kan arbejde selvstændigt og være klar på at vise initiativ og tage ansvar. Da arbejdet med frivillige fylder meget, leder vi efter dig med gode koordineringsevner og som er nærværende og imødekommende over for mennesker med diverse baggrunde. Erfaring fra arbejde, studie eller længerevarende ophold i/eller viden om interkulturelle sammenhænge er en fordel, og ligeledes vil erfaring fra frivilligt arbejde med børn og unge, evt. på flygtningeområdet, blive vægtet højt.

  Hvad kan vi tilbyde?


  Du vil få mulighed for at afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde ved at være med til at nytænke og drive projekter kreativt, samt gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten.

  Din arbejdsplads


  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige. Du skal i øvrigt forvente en masse ud-af-huset opgaver, samt opgaver der ligger i aften og weekendtimer, da det er de tidspunkter, hvor de forskellige unge vi arbejder sammen med, er tilgængelige.

  Hos Ungdommens Røde Kors er der god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt ungefællesskab med andre praktikanter og studenter. Det er en dynamisk arbejdsplads, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med mange typer opgaver, og man oftest har mange bolde i luften.

  Praktisk


  Stillingen er fra 15. september eller hurtigst muligt herefter. Stillingen er tidsbegrænset til den 30. juni 2026. Det forventes, at du arbejder 15 timer om ugen, men der vil selvfølgelig være fleksibilitet ift. dit studie. Du vil blive lønnet efter vores overenskomst. Send dit CV og en motiveret ansøgning senest mandag den 16. august 2024. Samtaler finder som udgangspunkt sted d. 26. August. Såfremt du indkaldes til samtale, vil du modtage besked herom senest d. 21. August.

  Har du spørgsmål?
  Så kontakt programkonsulent rukiye@urk.dk

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Lyder det som noget for dig?