Ferielejr_Frivillige_Ungdommens Røde Kors 2020

  Stort behov: Ungdommens Røde Kors åbner ny Ferielejr for unge i udsatte positioner

  JULI, 2024: Flere end 1.400 børn og unge i udsatte positioner skal med Ungdommens Røde Kors på lokale Ferielejre i sommerferien. I år udvider organisationen med en ny lejr for aldersgruppen 13-17 år, da der har været en stigende efterspørgsel blandt disse unge.

  Vandkamp, is ad libitum og en masse positiv opmærksomhed. Det er, hvad flere end 1.400 børn og unge i udsatte positioner kan se frem til, når de skal på med Ungdommens Røde Kors på Ferielejr i sommerferien.

  Behovet for at komme på en uges ferie og få en pause fra en barsk hverdag er ikke kun forbeholdt de yngste børn. I Ungdommens Røde Kors har man de seneste år oplevet et stigende behov og en efterspørgsel blandt de 13-17-årige. Derfor udvider organisationen med en helt ny lejr for de ”unge”.

  I alt holder Ungdommens Røde Kors 22 Ferielejre i sommerferien, hvoraf der nu er fire såkaldte ”ungdomslejre”. Den udvidelse er Jonas Wiederholt Larsen, landsforperson i Ungdommens Røde Kors, glad for:

  ”En stor del af de børn, der kommer på vores Ferielejre, ser vi igen år efter år. Hos os knytter de særlige venskaber med hinanden og med vores seje, unge frivillige. Det kan de leve højt på resten af året. Derfor er vi glade for, at vi nu kan udvide vores tilbud, så vi kan være der for flere børn og unge gennem en længere periode i livet, når vi vurderer, der er behov for det,” siger Jonas Wiederholt Larsen.

  Unge spejler sig i hinanden
  Og der er et stort behov blandt de unge i aldersgruppen 13-17 år. Det siger Torben Berthelsen, der er SSP-konsulent hos Varde Kommunale Ungdomsskole, og som i mere end 20 år har henvist børn fra Varde Kommune til Ungdommens Røde Kors’ Ferielejre. Børnene er typisk fra hjem med økonomiske vanskeligheder, og mange af dem mangler fællesskaber, fortæller han.

  ”De unge, der har været med flere gange, kan virkelig sætte ord på, hvor meget de får ud af sådan en uge. De får en positiv oplevelse af at deltage i noget, og de kommer jo hjem med hænderne over hovedet. Det er noget, de kan bruge i andre sammenhænge og senere i livet,” siger Torben Berthelsen.

  Han peger på, at det har en særlig værdi, både at de unge møder jævnaldrende i lignende livssituationer som dem selv, og at der samtidig er en høj normering af unge frivillige, som kan støtte dem i løbet af ugen.

  ”Børnene finder jo ud af, at der er voksne, som gider at bruge tid på dem. Her er der et større nærvær, end mange måske oplever derhjemme, og det er en stor kompetence hos Ungdommens Røde Kors.”

  Mulighed for lokale interviews med frivillige lejrledere
  Ungdommens Røde Kors holder 22 Ferielejre i hele Danmark i uge 28, 29 og 30. Lejrene er for børn og unge i alderen syv til 17 år, der kommer fra familier i udsatte livssituationer, og som oftest ikke har andre muligheder for at komme på sommerferie. Det kan skyldes sociale eller økonomiske problemer i hjemmet.

  Der er mulighed for at lave interviews med de frivillige lejrledere fra Ungdommens Røde Kors, der står for de lokale lejre de fleste steder i landet.

  Find alle vores lejre på danmarkskortet her.

  Hvis pressen er interesseret i at lave en historie om en af de 22 lokale Ferielejre, bedes kontakt gå gennem Ungdommens Røde Kors’ presseafrdeling:

  • Uge 27: Eskil Hansen (eskil@urk.dk / 41 88 28 18)
  • Uge 28: Rasmus Lyager (rasmus@urk.dk / 28 95 66 23)
  • Uge 29 og 30 er der ikke mulighed for henvendelser fra pressen

  Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og har afholdt Ferielejr hver sommer siden 1964. Det kræver cirka 900 unge frivillige at holde de 22 Ferielejre.