Landsmøde_Landsstyrelse_Ungdommens Røde Kors_2022

  Sig hej til vores landsstyrelse

  SEPTEMBER, 2022: Reportage fra vores årlige landsmøde.

  Nyvalgte medlemmer i landsstyrelsen, oplæg fra unge erfaringseksperter, virtuelt besøg fra Grønland og Ukraine, workshop om frivillighed og et brag af en fest. Det var op skriften, da omkring 60 unge frivillige var samlet til Ungdommen Røde Kors årlige landsmøde.

  Ny landsstyrelse
  Emilie R. Christoffersen blev valgt som ny politisk næstforperson, og udgør sammen med Jonas Wiederholt Larsen og Daniel Falk forpersonskabet. Resten af landsstyrelsen består efter landsmødet af Lisa R. Lønkjær, Sara Søs Aanæs, Charlotte Geneser, Lasse Gotfredsen, Lea Lillebæk, Sarah Monrad og suppleant Maja Pedley.

  Oplæg fra unge erfaringseksperter
  Vi kickstartede vores landsmøde ved at minde os selv om, hvorfor vi er her. Her fik vi inspirerende oplæg fra unge erfaringseksperter, der gav beretninger fra virkeligheden og fra vores sociale aktiviteter. Vi hørte fra Dilruba, som er asylansøger fra Afghanistan og nu er frivillig i vores indsats på asylområdet. Vi hørte fra Rasmus, der har studeret, mens han sad i fængsel, og fik hjælp fra en af vores frivillige studiestøtter. Og vi hørte fra Stefan, der er tidligere anbragt og i dag er frivillig i vores ungecafé i Herlev.

  Virtuelt besøg fra Ukraine og Grønland
  Til landsmødet havde vi Skype-opkald med vores tætte samarbejdspartnere fra Ukrainsk og Grønlandsk Røde Kors. Vi har haft et tæt partnerskab med de unge frivillige i Ukraine siden 2014, og vi laver projekter sammen med de unge frivillige fra Grønland.

  Workshop og fest
  Landsmødedag nummer to bød på workshop om det gode frivillige fællesskab. Og selvfølgelig holdt vi et brag af en frivillig-fejrings-fest, som det hører sig til i en ungdomsorganisation med så mange seje frivillige.

  Takl til alle for et godt landsmøde!