Landsstyrelsen 2023

  Landsstyrelsen 2023

  Mød vores nye Landsstyrelse

  Velkommen til vores nye landsstyrelsesmedlemmer, som blev valgt af vores medlemmer ved landsmødet den 30. september 2023! Landsstyrelsen er Ungdommens Røde Kors' øverste myndighed mellem landsmøderne, og de skal nu varetage den politiske ledelse og udstikke kursen for organisationen de kommende år. Vi glæder os til at tage jer helt med ind i maskinrummet i Danmarks største humanitære ungdomsorganisation!

  Mød de nye medlemmer af Landsstyrelsen

  Med Jonas Wiederholt Larsen fortsættelse som landsforperson er den samlede Landsstyrelse nu: Daniel Falk, Emilie Reinhold Christoffersen, Benedikte Rønn Sørensen, Charlotte Geneser, Sara Søs Aanæs, Matilde Lerche Schrøder, Oliver Bo Vanting, Sille Andrea Nørgaard, Lisa Ruotsalainen Lønkjær og Stefan Rundstrøm.

  Her kan du møde de nye medlemmer: 

  Benedikte Rønn Sørensen

  Benedikte har mange års erfaring som frivillig i Røde Kors bevægelsen – senest som frivillig på ferielejren Eventyrlejren og Børnecafé Oasen på Rigshospitalet.

  Benediktes motivation for at stille op:

  ”Jeg synes arbejdet i Ungdommens Røde Kors er vigtigt, sjovt og utroligt givende. Det er en fantastisk organisation, og jeg vil intet hellere end at arbejde hårdt for at gøre den endnu bedre.

  Ungdommens Røde Kors kan og bør være en langt stærkere stemme i den offentlige debat og i politikudvikling. Vi er allerede i dag medierne og i dialog med politikere, men vi har potentiale til at blive langt stærkere. Og det bør være et fokus, for vi har et ansvar for at råbe magthaverne op. Vi kan påvirke samfundets udvikling til det bedre for de børn og unge, vi møder hver dag.”

  Velkommen Benedikte!

  Benedikte LS

  Matilde Lerche Schrøder

  Matilde har i flere år været frivillig på ferielejren Jubellejren – og i år endda som lejrleder.

  Mathildes motivation for at stille op:

  ”Min motivation for at stille op til landsstyrelsen er egentlig den samme som min motivation for i første omgang at blive en del af aktiviteterne i URK, nemlig at gøre en forskel for børn og unge.

  Som medlem af landsstyrelsen, drømmer jeg om at kunne bidrage med et perspektiv på vores alles organisation, så vi i fremtiden kan blive ved med at lave gode aktiviteter for dem der har brug for det. Jeg tror på at det vigtigste er at holde fokus på det bedste for vores målgruppe, vores frivillige og hvordan vi som organisation kan skabe de bedste rammer for dem.”

  Velkommen Matilde!

  Matilde LS

  Oliver Bo Vanting

  Oliver har en bred erfaring som frivillig i Ungdommens Røde Kors. Fra Life Skills og Sprint facilitator til frivillig aktivitetsleder i hospitalscafé Svanen på Odense Universitetshospital til frivilligrepræsentant i Tillidsudvalget.

  Olivers motivation for at stille op:

  ”Jeg ønsker at blive valgt på grund af min brændende passion for URK's frivillige, vores arbejde og min vilje til at spille en aktiv rolle i beslutningerne, der formulerer vores organisations fremtidige retning og skaber en positiv indflydelse for unge - lokalt og globalt.

  Min baggrund som frivillig i hospitalscafé Svanen, pædagogstuderende og min erfaring fra politiet, hvor jeg har arbejdet med bl.a. unge i svære situationer, har lært mig værdien af at gøre en positiv forskel i unges liv. Vores engagement i bl.a. fængsler, hospitaler, lektiecaféer og ferielejre er afgørende for at skabe trygge rammer og muligheder for en sund udvikling i de unge.”

  Velkommen Oliver!

  Oliver LS

  Sille Andrea Nørgaard

  Sille har været i URK i over 5 år, primært som frivillig Ung på Linje/Ung Online, herunder projektleder i to år. Senest har hun deltaget i Youth Leadership Academy, hvorfra hun bl.a. har fået stort kendskab til URK’s kernemetoder.

  Silles motivation for at stille op:

  ”Jeg gennem de sidste 5 år, har været drevet af et dybt engagement i URKs og Røde Kors’ humanitære værdier og et stærkt ønske om, at have en positiv indflydelse på andres liv, både på et personligt plan, men også i en større sammenhæng.

  Gennem årene har jeg konsekvent påtaget mig lederroller i URK og mærket hvilken udvikling ikke kun jeg, men også UPL og URK har gennemgået. En udvikling jeg er klar til at tage videre til Landsstyrelsen. Jeg vil kæmpe for at vi unge får en stemme i vores samfund, når der blandet andet diskuteres massiv mistrivsel - noget vi alle mærker på tværs af hele URK, ikke kun hos de unge, men også hos hinanden.”

  Velkommen Sille!

  Sille LS

  Stefan Rundstrøm

  Stefan er stifter af og aktivitetsleder i caféen Ung 2 Ung i Herlev, som er en café for tidligere og nuværende anbragte. Derudover er han bestyrelsesmedlem i URK København Nord.  

  Stefans motivation for at stille op:

  ”I foråret 2021 blev jeg forelsket i Ungdommens Røde Kors. URK var den organisation, der for alvor tog min hånd og fik mig ind i frivilligverdenen. Det har været noget af en rejse jeg har været på, og hvor er jeg glad for, at den har været med alle de fantastiske mennesker fra URK. Mit hjerte brænder for udsatte børn og unge. Det har det gjort siden dengang, hvor jeg selv var anbragt på et opholdssted og skulle passe på mine ”søskende”, som opholdsstedet og kommunen ikke passede ordentligt på.

  Jeg drømmer om en verden, hvor vi ikke har ensomhed, mobning, sygdom, ulighed og krig. Det er nogle store udfordringer jeg stiller mig op i mod. Jeg ved godt, at jeg ikke kan klare kampen alene. Derfor stiller jeg op til Landsstyrelsen i URK. Det gør jeg fordi, at jeg tror på, at alene kan vi noget og sammen kan vi meget.”

  Velkommen Stefan!

  Stefan LS
  Landsstyrelsen 2023.1

  Den nye Landsstyrelse. 
   

  Og et hjerteligt velkommen til intern revisorsuppleant Signe Helland!