Lektiehjælp_barn og frivillig_Ungdommens Røde Kors

  Mere end bare lektier

  Lektiehjælp i Ungdommens Røde Kors

   

  I Ungdommens Røde Kors vil vi gerne sikre gratis lektiehjælp til alle børn og unge, så de får mod på deres skolegang. Lektiehjælp er hverken en erstatning for lærernes arbejde eller en fortsættelse af skoledagen. For os handler lektiehjælp om meget mere end bare lektier. Det handler om, at børn og unge får lyst til at lære og får troen på, at de kan gennemføre lige præcis den uddannelse, de drømmer om.

  I vores lektiecaféer bliver børn og unge mødt af unge frivillige, som har tiden, lysten og overskuddet til at give en hjælpende hånd med lektierne. Og selvom det selvfølgelig er det faglige, der er omdrejningspunktet for lektiecaféerne, er der i lige så høj grad mulighed for at være social med de frivillige og de andre deltagere.

  Længere nede på siden kan du læse mere om vores lektiecafeéer og finde en nær dig. Bor du et sted, hvor du synes det burde være en fysisk lektiecafe, så skriv til info@urk.dk – så undersøger vi gerne muligheden for at åbne en i nærheden af dig.

  Vi tilbyder også personlig, online lektiehjælp

  Vi vil gerne kunne tilbyde gratis lektiehjælp til alle børn og unge – uanset hvor i landet, de bor. Vores lektiecaféer ligger ofte i de større byer, og det er derfor ikke altid muligt for børn og unge, der bor uden for byerne, at komme i en fysisk lektiecafé. Derfor tilbyder vi online 1:1 lektiehjælp på 1.-9.-klassesniveau til de børn og unge, der bor i områder, hvor vi ikke har en lektiecafé.  

  Hvis dit barn ønsker at få hjælp til lektierne, men ikke har mulighed for at komme i en af vores fysiske lektiecaféer, kan du sende en mail til os på velkommen@urk.dk. Her skal du blot skrive dine kontaktinformationer, barnets navn, klasse, bopæl og hvilke fag, dit barn skal have hjælp i. Så vil vi forsøge matche dit barn med en frivillig lektiehjælper.

  Lige nu mangler vi nye lektiehjælpere. Din baggrund er ikke vigtig, så længe du kan give lektiehjælp på folkeskoleniveau. Vil du være frivillig, så send os en mail på velkommen@urk.dk med din baggrund, hvilke fag du kan hjælpe med, bopæl og kontaktinformation.

  Her kan du læse vores guidelines til dig, som er forælder til et barn, der får online lektiehjælp
  Her kan du læse vores guidelines til dig, som er frivillig lektiehjælper