Hjælp børn, der ikke kan holde jul hjemme

  Julen kan være en hård tid for mange børn i Danmark. Børn, som føler sig ensomme, svigtet eller utrygge. Det gælder særligt for de børn, der enten tilbringer december på et krisecenter, som er er indlagt på hospitalet eller er anbragt på en døgninstitution.

  Det var hårdt at se, hvordan familierne hyggede sig med varm kakao, stod på skøjter og juleshoppede. Det gjorde vi ikke. Julen kunne godt føles rigtig ensom.

  Sådan fortæller Stefan om sin barndom som anbragt på en døgninstitution. For ham og mange andre, bliver følelsen af at stå uden for fællesskabet ekstra tydelig i juletiden.

  Derfor sørger frivillige i Ungdommens Røde Kors for, at der rigtig bliver julehygget i de sociale aktiviteter i november og december.

  Alle børn fortjener en god jul og en tryg hverdag – men vi har brug for jeres hjælp!

  Køb et julesponsorat
  Når I som virksomhed køber et julesponsorat hos Ungdommens Røde Kors, er I med til at hjælpe nogle af Danmarks mest udsatte børn – både i juletiden og hele året.

  Med jeres støtte kan vores frivillige tage den gode julestemning med ind på kvindekrisecentre for børn fra voldsramte familier, på hospitalernes børneafdelinger og på døgninstitutioner for anbragte. Så alle børn får mulighed for at klippe-klistre, bage småkager og høre juleeventyr i vores trygge fællesskab.

  Det hjælper børnene med at bryde den sociale isolation og fylder deres hverdag med tiltrængt adspredelse og glimt af et normalt børneliv.

  Julekampagne 2022

  Dit sponsorat er 100% fradragsberettiget. Læs mere her

  Spred glæde og omsorg i højtiden for sårbare børn og unge
  Julekampagne 2022

  Det støtter I

  Julehygge og aktiviteter for børn og unge, der går gennem en svær periode i livet og må holde jul uden for hjemmet.

  • Børn og unge, som er indlagte med fysisk eller psykisk sygdom
  • Børn fra voldsramte familier, der har søgt tilflugt på krisecenter med mor
  • Børn, der er anbragt uden for hjemmet

  Julekampagne 2022

  Det gør Ungdommens Røde Kors

  Vores unge frivillige skaber frirum og fællesskaber ved at arrangere caféer og sjove aktiviteter for børn og unge på institutioner. I november og december bliver der skuret op for julehyggen.

  Vi har 15 børne- og ungecaféer rundt omkring i landet på somatiske og psykiatriske afdelinger. Vi er tilstede på omkring 22 krisecentre og har aktiviteter på 11 døgninstitutioner i Danmark.

  Det føltes som om, verden var ved at gå under, når jeg ikke kunne være sammen med familien i julen.
  - Jakob, tidligere indlagt i psykiatrien.

  Det var rigtig vigtigt, at det hele lignede en normal jul, så det kunne leve op til de forventninger, man har som barn.
  - Kim, tidligere anbragt på døgninstitution.