Svanen_frivillige fødselsdag_Ungdommens Røde Kors_2022

  Frivillige forkælede syge børn med kage, koncert og tryllekunst til 10-års jubilæum i vores hospitalscafé

  NOVEMBER 2022: Børnene dansede på krykker, da frivillige fra Ungdommens Røde Kors havde inviteret til stor tiårs fødselsdagsfest i den sociale hospitalscafé Svanen på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital.

  ”Selv børn, der havde det allerværst og var helt blege eller sad i kørestol, de var bare glade og færdige af grin.”

  Sådan fortæller Oliver, der havde inviteret alle indlagte børn og unge til stor børnefødselsdagsfest i Ungdommens Røde Kors’ sociale ungecafé på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital i Odense.

  Anledningen var, at Oliver og hans medfrivillige i hospitalscaféen Svanen kunne fejre tiårs jubilæum som en fast del af hospitalet. Derfor delte de brunsviger ud til alle børn, forældre og personale, og der var trylleshow og koncert med rapperen Lamin.

  Svanen_koncert_Ungdommens Røde Kors_2022

  Lamin, der netop har vundet en Danish Music Award for Årets Nye Danske Navn, gav koncert for indlagte børn, frivillige og personale til Café Svanens fødselsdag. Bagefter fik børnene mulighed for at tage en selfie med rapperen. FOTO: Odense Universitetshospital

  ”At se børnenes smil var bare fantastisk. Og flere børn skulle op og have taget et foto sammen med Lamin efter koncerten,” siger Oliver.

  Danielle var indlagt i månedsvis
  Et af de børn, der har haft glæde af hospitalscaféen under sin indlæggelse, er Danielle på 11 år. Hun var selvfølgelig også med til fødselsdagsfejringen.

  ”Jeg blev inviteret, selvom jeg ikke er indlagt lige nu. Det var en god overraskelse, for jeg kender alle de frivillige og en af de andre patienter,” siger hun.

  Danielle var særlig begejstret for tryllekunstneren Sune og fik taget en selfie sammen med Lamin efter koncerten.

  Svanen_Danille og Oliver_Ungdommens Røde Kors_2022

  Oliver og Danielle var til børnefødselsdagsfest, da Ungdommens Røde Kors’ hospitalscafé fejrede tiårs jubilæum som en fast del af H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. FOTO: Ungdommens Røde Kors Odense

  Danielle har været indlagt i flere måneder, siden hun fik et kompliceret brud i foden i sommer. I den tid har hun været fast deltager i Café Svanens unge fællesskab.

  ”Caféen giver mig noget, jeg kan glæde mig til. Når jeg sidder der og griner, så glemmer jeg lidt min ulykke med foden,” siger Danielle.

  ”Jeg er blevet gode venner med Oliver, der er en af de frivillige. Vi er blevet lidt tætte. Han er yngre end lægerne, så vi kan tale om de samme ting.”

  Hospitalscaféer i hele landet
  Frivillige fra Ungdommens Røde Kors driver hospitalscaféer på hospitaler i hele landet. Caféerne er et frirum fra behandling og sygdom og tilbyder et børne- og ungdomsfællesskab, mens man er indlagt og godt kan blive lidt isoleret fra venner og hverdag udenfor.

  På H.C. Andersen Børne- og Ungehospital har organisationen både børnecaféen Ællingen og ungecaféen Svanen samt ungecaféen Lærken på psykiatrisk afdeling.

  Svanen_frivillige fødselsdag_Ungdommens Røde Kors_2022

  Oliver og Liv er frivillige aktivitetsledere i Ungdommens Røde Kors’ Café Svanen for indlagte børn og unge på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital. Her står de sammen med Mette Sorang Kjær, der er velfærdskoordinator på hospitalet, til Svanens tiårs fødselsdag. FOTO: Ungdommens Røde Kors Odense.

  Det er også til stor glæde for personalet på hospitalerne, fortæller Mette Sorang Kjær, der er velfærdskoordinator på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital, og som var med til at fejre Svanens jubilæum.

  ”De frivillige i caféen gør et uvurderligt stykke arbejde. Vi kan ikke se os selv uden det,” siger hun om samarbejdet.

  ”Når man er kronisk syg og isoleret fra sine venner og sin hverdag hjemme, så er det fantastisk at være sammen med nogen, der har lyst til at lege og spille.”

  Derfor var det helt på sin plads, at den runde fødselsdag blev brugt til at fejre alle de seje, indlagte børn og unge samt de frivillige fra Ungdommens Røde Kors.

  Svanen_Trylleshow_Ungdommens Røde Kors_2022

  Tryllekunstneren Sune var et stort hit. FOTO: Odense Universitetshospital