Stock_model_dreng og frivillig_klodsmajor_Ungdommens Røde Kors

  Corona-retningslinjer til frivillige

  Her kan du som frivillig holde dig opdateret på de nyeste retningslinjer for Ungdommens Røde Kors' aktiviteter under Corona. Nederst på siden finder du desuden en guide til, hvordan du som frivillig taler med deltagere om corona-situtationen samt hvordan du håndterer, hvis et barn møder op til en aktivitet med symptomer.

  Opdateret 29. november 2021.

  Myndighederne har, pr. 29/11 2021, besluttet af indføre yderligere krav om fremvisning af gyldigt coronapas i dele af samfundet ved forsamlinger over 100 mennesker. Det frivillige foreningsliv er ikke omfattet kravet om coronapas. Det betyder, at der ikke skal fremvises gyldigt coronapas i forbindelse med jeres URK aktivitet – hverken for frivillige eller deltagere.

  Der er heller ikke krav om fremvisning af gyldigt coronapas for frivillige på døgninstitutioner og krisecentre.

  Som frivillige og deltagere vil I dog være omfattet kravet om fremvisning af coronapas, hvis I f.eks. tager i biograf, Zoologiskhave eller anden kulturinstitution. I skal derfor være OBS på at tjekke de gældende regler, hvis I tager på udflugt med jeres aktivitet. Børn og unge under 15 år er fritaget for coronapas alle steder.

  Der er ikke yderligere ændringer for URK og vores aktiviteter pr. dags dato. Hold øje her, da vi opdaterer hvis der skulle komme ændringer i myndighedernes retningslinjer.

  Læs nyt fra myndighederne og følg opdateringerne her: https://sum.dk/nyheder/2021/november/covid-19-er-igen-en-samfundskritisk-sygdom

  Guide: Frivillig under Corona

  Her finder du en guide til, hvordan du som frivillig taler med deltagere om Corona-situationen samt hvordan du håndterer, hvis et barn møder på med symptomer. 

  Åbn guide