Stock_model_dreng og frivillig_klodsmajor_Ungdommens Røde Kors

  Corona-retningslinjer til frivillige

  Her kan du som frivillig holde dig opdateret på de nyeste retningslinjer for Ungdommens Røde Kors' aktiviteter under Corona. Nederst på siden finder du retningslinjer for weekendlejre under corona-epidimien og en guide til, hvordan du som frivillig taler med deltagere om corona-situtationen samt hvordan du håndterer, hvis et barn møder op til en aktivitet med symptomer.

  23. april 2021

  Nedenstående retningslinjer fra 23. marts er stadig gældende, men som I måske ved, er der ændringer i forsamlingsforbuddet, som gradvist bliver udfaset. I kan se datoerne for udfasningen af forsamlingsforbuddet her:

  21. april:
  10 indendørs – 50 udendørs (Husk, at I gerne må afholde URK-aktiviteter indendørs for op til max 50 personer (inklusiv frivillige), så længe deltagerne er under 21 år)

  6. maj:
  25 indendørs – 75 udendørs (Husk, at I gerne må afholde URK-aktiviteter indendørs for op til max 50 personer (inklusiv frivillige), så længe deltagerne er under 21 år)

  21. maj:
  50 indendørs – 100 udendørs

  11. juni:
  100 indendørs – afskaffet udendørs

  1. august:
  Forsamlingsforbuddet ophæves totalt.

   

  23. marts 2021

  Vores børn og unge har brug for os. Corona-krisen har været hård for os alle, men de børn og unge, som i forvejen kæmper med udsathed og social isolation, har i den grad brug for at blive en del af fællesskabet. Lad os række ud til dem igen og sprænge den sociale isolation. Det kan vi godt, for det er lige præcis det, vi er allerbedst til i URK.

  Vi er løbende i kontakt med Social- og Ældreministeriet om de særlige retningslinjer, der gælder for os. Herudover er der selvfølgelig alle de almindelige opfordringer til håndsprit, afstand og test. Vi har listet, hvilke regler der gælder for URK, så I kan komme i gang med at åbne aktiviteterne, hvad enten det er madklubber, weekendlejre, lektiecafeer eller vores mange andre skønne aktiviteter.

  I er altid velkomne til at kontakte sekretariatet, hvis I har spørgsmål. Det er altid bedst, hvis I kontakter den konsulent, som er tilknyttet jeres aktivitet eller lokalafdeling, men hvis I ikke lige ved, hvem det er, er I altid velkomne til at skrive til info@urk.dk

   

  Aktiviteter indendørs

  I må gerne afholde URK-aktiviteter indendørs for op til max 50 personer (inklusiv frivillige), så længe deltagerne er under 21 år.

  • Både med og uden overnatning.
  • Familiemedlemmer til børnene og de unge må gerne deltage.
  • Frivillige, som er over 21 år, må gerne deltage i afholdelsen.
  • Husk, at det skal ske i URK-regi, for reglerne gælder kun, fordi vi er den organisation, vi er.

  Aktiviteter udendørs

  I må gerne mødes udenfor op til 50 personer uagtet alder.

  • I kan fx godt mødes i frivilliggruppen for at lave træninger og lignende.
  • Der anbefales, at der holdes mindst 2 meters afstand mellem hver person. Der kan dog udføres aktiviteter, hvor man har direkte berøring med andre. Her skal man dog være ekstra opmærksom på de øvrige anbefalinger om eksempelvis hygiejne. Fælles kontaktpunkter skal markeres og rengøres hyppigt.

  Mundbind

  I skal kun bære mundbind, hvis I har deltagere, som er i risikogruppen.

  • Det er selvfølgelig en god idé at bruge mundbind i situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand, men det er ikke et krav.

  Afstandskrav

  Det er en klar anbefaling, at I holder 2 meters afstand. MEN er der situationer, hvor det ikke er muligt at holde afstand, fx hvis I skal trøste eller give særlig omsorg til deltager, er det helt i orden, at I ikke kan overholde anbefalingen.

  Aktiviteter i URKs eller Røde Kors’ lokaler

  Afholder I aktiviteter i URKs eller Røde Kors’ egne lokaler, og hvor offentligheden – altså andre udenfor URK eller Røde Kors ikke har adgang – er der ikke noget arealkrav. Det betyder, at I i princippet kan være så mange, I vil, på den plads, I har til rådighed. Det skal selvfølgelig udføres med måde, for det er ikke forsvarligt at mødes fx 20 mennesker på 20 kvadratmeter.

  Aktiviteter i lokaler med offentlig adgang (fx skoler)

  I må gerne holde aktiviteter i offentlige lokaler, hvis de er åbne, og I har fået tilladelse til at bruge dem. Her gælder nedenstående regler:

  • Der er et arealkrav på 7,5 m2 pr. deltager.
  • Lokalerne skal være indrettet på en måde, hvor det er muligt for deltagere og frivillige at holde afstand.
  • Der skal opsættes informationsmateriale om Corona, hvis det ikke er der i forvejen. Det kan I finde og printe her 
  • Der skal være mulighed for at vaske hænder med sæbe eller tilgængeligt håndsprit (med alkoholprocent på minimum 70%), så alle kan holde god håndhygiejne.
  • Her gælder anbefalingen om 2 meters afstand, når det er muligt, naturligvis også.

  Alle retningslinjer gældende aktiviteter for udsatte børn og unge under 21 år kan findes her, og du kan finde Social- og Ældreministeriets Q&A med løbende opdatering her

  Alle retningslinjer gældende det øvrige foreningsliv (uagtet alder) kan findes her.

  Og husk at vi altid står klar på sekretariatet til at vejlede.

  Guide: Retningslinjer for weekendlejre under corona

  Åbn guide

  Guide: Frivillig under Corona

  Her finder du en guide til, hvordan du som frivillig taler med deltagere om Corona-situationen samt hvordan du håndterer, hvis et barn møder på med symptomer. 

  Åbn guide