Fællesbillede Juletræsauktion 2023

  Birthe Kjær, Brian Holm og Barbie pynter juletræer og samler ind til udsatte børn og unge

  DECEMBER, 2023: Ungdommens Røde Kors får hjælp fra et stjernespækket hold af kendisser og virksomheder til årets juletræsauktion til fordel for børn og unge i udsatte positioner. I alt er der 11 unikke juletræer pyntet med luksusvarer, oplevelser og personlige genstande, som sælges hos Bruun Rasmussen, der er ny partner på velgørenhedsauktionen.

  ”De her cykeltrøjer er ikke nogen, du kan købe i en forretning. Det er absolut samlerobjekter, der ikke er ret mange af i verden.”

  Sådan fortæller den tidligere cykelrytter Brian Holm om et par af de genstande, man kan finde på det ”Cykel-juletræ” han har pyntet sammen med cykeleksperten Bastian Emil Goldschmidt til fordel for Ungdommens Røde Kors’ arbejde.

  Cykel-træet er blot ét ud af 11 særligt pyntede juletræer, som kendte danskere og virksomheder har pyntet til ungdomsorganisationens årlige juletræsauktion. Hvert træ er pyntet med luksusvarer, oplevelser og personlige artefakter, og al pynten sælges til højest bydende hos Bruun Rasmussen.

  Brian Holm og Bastian Emil ved deres cykeltræ
  Byd med på årets juletræsauktion og støt udsatte børn og unge

  Ny platform sikrer, at alle kan byde med
  Bruun Rasmussen er i år med som ny partner på juletræsauktionen, og det samarbejde ser man frem til hos Ungdommens Røde Kors:

  ”Vi er vildt glade for samarbejdet med Bruun Rasmussen, som har en fantastisk platform både i Danmark og internationalt, siger Sidsel Nybo Andersen, der er seniorkonsulent for kommercielle partnerskaber i Ungdommens Røde Kors.

  Hun peger på, at særligt det unikke ”Barbie-juletræ”, som er skabt specielt til Ungdommens Røde Kors af Mattel, firmaet bag den populære dukke, vil være interessant for Bruun Rasmussens mange internationale kunder.

  ”Det betyder, at vores velgørenhedsauktion er tilgængelig for endnu flere, som har lyst til at byde med og støtte et godt formål – uanset om man er til cykelsport, vil lege med Barbiedukker eller købe smykker,” siger Sidsel Nybo Andersen.

  Også hos Bruun Rasmussen glæder man sig til den fælles velgørenhedsauktion:

  ”Vi er glade for, at vi hos Bruun Rasmussen i år kan være med i samarbejdet med Ungdommens Røde Kors’ store juletræsauktion og ser frem til at svinge hammeren i den gode sags tjeneste,” siger Kasper Nielsen, vurderings- og salgsdirektør hos Bruun Rasmussen. 

  ”Selvom vi som auktionshus har set det meste, er det alligevel første gang, at vi er med til at udbyde hele 11 helt særlige og unikke juletræer fra en række fantastiske og dedikerede pyntere. Vi håber, at årets juletræsauktion vil indbringe et stort beløb til en vigtig sag, der støtter udsatte børn og unge, både i juletiden og resten af året,” siger han.

  Se det vilde hold af juletræspyntere
  Auktionen foregår online fra 1. til 19. december på Bruun Rasmussens hjemmeside. Fra 8. december kan du også se de fine, kreative og værdifulde træer med al pynten udstillet i auktionshusets lokaler i Lyngby. De 11 træer er pyntet af:

  1. Brian Holm og Bastian Emil Goldschmidt, tidligere cykelrytter og cykelekspert
  2. Birthe Kjær, dansktopsanger
  3. Mattel på vegne af Barbie, legetøjsfirma
  4. Onkel Reje, TV-vært
  5. Rasmus Munk, kok og medejer af restaurant Alchemist og ambassadør for Ungdommens Røde Kors
  6. To Sultne Piger, influencere
  7. Christoffer Egelund, kunstkurator og galleriejer
  8. Kelly Louise Killjoy, influencer og ambassadør for Ungdommens Røde Kors
  9. Charlotte Søeborg Ohlsen, kunstner
  10. Zarah Voigt, smykkedesigner
  11. Røde Kors’ frivillige nørklere fra Sønderborg

  Støtter børn og unge i udsatte positioner
  Pengene, som juletræerne ryster af sig, går til gode oplevelser for børn og unge i Ungdommens Røde Kors’ sociale aktiviteter. Det er for eksempel de børn, der ikke kan holde jul hjemme, fordi de er indlagt på hospitalet, anbragt på en døgninstitution eller har søgt tilflugt på et kvindekrisecenter sammen med mor.

  ”Jeg blev glad for at blive spurgt, om jeg ville pynte et juletræ for Ungdommens Røde Kors,” siger Birthe Kjær om sit bidrag til juletræsauktionen.

  ”Det er en sjov og anderledes måde at gøre en forskel på, så jeg håber virkelig, at træerne bliver solgt til nogle gode priser, så der er en helt masse penge at gøre godt med blandt sårbare børn og unge her til jul.”

  Birthe Kjær ved sit festtræ
  Onkel Reje ved sit kolonihavetræ

  Fotos: Anett Ahrends