Ferielejr_bålhygge_Ungdommens Røde Kors

  1.400 børn og unge fra trængte familier skal på lokale ferielejre med Ungdommens Røde Kors

  JULI, 2023: Nu står hundredvis af frivillige klar til at give en unik sommeroplevelse til flere end 1.400 børn og unge fra trængte familier. Det sker på Ungdommens Røde Kors’ 21 lokale ferielejre, hvor man mærker et ekstra stort behov for at komme på Ferielejr i år.

  For mange af de børn, der kommer fra økonomisk pressede familier, er sommerferien ikke noget, de ser frem til. En ny analyse fra Egmont Fonden viser tværtimod, at børnene lider afsavn i en lang ferie, hvor der ikke er råd til gode oplevelser eller at deltage i aktiviteter.

  Se analysen fra Egmont Fonden: Børn i fattigdom savner sommerferieaktiviteter 

  Derfor arrangerer Ungdommens Røde Kors 21 lokale ferielejre over hele landet i uge 28, 29 og 30. Her står 900 unge frivillige klar til at give en unik sommeroplevelse til flere end 1.400 børn og unge fra trængte familier. For langt de fleste af familierne gælder netop, at de ikke har råd til at give børnene gode oplevelser i sommerferien.

  ”Vi glæder os til at kunne give børnene og de unge en uge fyldt med gode oplevelser, nye venskaber og en masse omsorg fra vores frivillige på Ferielejr,” siger Jonas Wiederholt Larsen, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors, og som også selv skal være frivillig på Ferielejr.

  Flere børn på lejr i et år med ekstra stort behov
  Hos Ungdommens Røde Kors mærker man i år et ekstra stort behov blandt børnene for at komme på Ferielejr. Det viser sig blandt andet ved, at organisationen har måttet lukke ventelisterne for en plads på ferielejrene tidligere i år end vanligt, og at man har flere børn med på lejr i år i forhold til tidligere år.

  Mulighed for lokale interviews med frivillige lejrledere
  Ungdommens Røde Kors holder 21 ferielejre i hele Danmark i uge 28, 29 og 30. Lejrene er for børn og unge i alderen syv til 17 år, der kommer fra familier i udsatte livssituationer, og som oftest ikke har andre muligheder for at komme på sommerferie. Det kan skyldes sociale eller økonomiske problemer i hjemmet.

  Der er mulighed for at lave interviews med de frivillige lejrledere fra Ungdommens Røde Kors, der står for de lokale lejre de fleste steder i landet.

  Find alle vores lejre på Danmarkskortet her

  Hvis pressen er interesseret i at lave en historie fra en af de 21 lokale ferielejre, bedes kontakt gå gennem Ungdommens Røde Kors’ pressemedarbejder.

  Ungdommens Røde Kors er Danmarks største humanitære ungdomsorganisation og har afholdt Ferielejr hver sommer siden 1964.

  Ferielejr_to piger_frivillig_ungdommens røde kors