#Sygtung

  Sæt sygdom på pause

  I efteråret sætter Ungdommens Røde Kors fokus på vores indsatser på hospitalsområdet for syge og indlagte børn og unge. Det gør vi for at samle ind til fortsat at kunne drive vores 14 hospitalscaféer, hvor børn og unge med langvarig sygdom kan få et break fra en hverdag fyldt med behandling og medicin.

  Det er en kæmpe udfordring at være kronisk syg og langtidsindlagt, når du er barn eller ung. Når du er på hospitalet eller i psykiatrien, lever du ikke kun med smerter og utryghed. Du oplever også, at dit almindelige børne- og ungdomsliv er sat på pause.

  Når børn og unge skal være indlagt i længere tid, er det afgørende, at vi kan bringe en form for almindeligt ungdomsliv ind bag hospitalets hvide vægge.

  Derfor sætter Ungdommens Røde Kors sygdom på pause i vores 14 hospitalscaféer rundt om i hele Danmark. Her får de syge børn og unge et frirum med hinanden og de frivillige, hvor de kan glemme medicin og behandling for en stund.

  Kampagnen #SygtUng - Sygdom på pause kører frem mod 10. oktober som er WHO's World Mental Health Day.

  Sådan kan din virksomhed hjælpe

  Bryd tabuet

  Vi har tre ambassadører, der hjælper med at sætte fokus på det at være ung og leve med en sygdom.

  Det gør de for at bryde tabuet om at være ung og syg og bruge store dele af din ungdom på et hospital.

  Alle tre har de selv haft mental mistrivsel inde på livet, og de kender til vigtigheden af få en pause.

  Mød Alex, Chano og Sara her.

   

  Når man er syg, er det træls hele tiden at tænke på det. Så det er rart at have et rum, hvor man kan være sig selv uden at tænke på medicin og alt det andet.
  - Cille, tidligere indlagt barn med leukæmi

  Chano video