SygtUng_Medvirkende3

    Hospitalscaféer

    Isolation fra andre børn og unge har store fysiske og psykiske konsekvenser for helbredet. Børn, der har været indlagt, føler sig markant mere ensomme end deres jævnaldrende, og hver tredje ung med en kronisk sygdom har overvejet selvmord.

    Indlagte børn og unge har naturligvis brug for professionel pleje og behandling, men der er også behov for at komme et sted, hvor man ikke bliver mødt som patient, men bare kan være almindelig barn og ung.

    De indlagte børn og unge har behov for at være noget andet end deres sygdom, og netop dét tilbyder de frivillige i Ungdommens Røde Kors’ børne- og ungdomscaféer på landets hospitaler og psykiatriske afdelinger.

    • Ungdommens Røde Kors har 15 caféer på hospitaler og psykiatriske afdelinger i Danmark.
    • Seks på psykiatriske afdelinger og ni på somatiske (fysiske sygdomme, red.) afdelinger. 
    • Der er børnecaféer for patienter op til 12 år og ungdomscaféer for patienter i alderen 12-35.
    • Alle caféer er drevet af unge frivillige og har typisk åbent én til to gange om ugen.

    Ud med sygdom, ind med ungdom

    At møde andre unge skaber genkendelighed og ligeværdige relationer. De unge frivillige kommer ikke på caféerne som behandlere. De er der som helt almindelige unge, som bare gerne vil hænge ud og lave sjove aktiviteter. I caféerne bliver de indlagte børn og unge en del af et fællesskab med andre unge, frivillige såvel som andre brugere. Her får de succesoplevelser, de kan tage med videre i livet og bygge oven på.

    Læs mere om vore hospitalscaféer

    Sådan kan du hjælpe

    Det koster cirka 6.000 kroner om måneden at drive en café på et hospital. Læs mere om, hvordan din virksomhed kan støtte.

    I caféen handler det om at være ung. Det handler om, hvem der kan vinde over hvem i kongespil.
    - Sara, tidligere indlagt i psykiatrien, nu frivillig projektleder i URK's hospitalscafé