Sød musik i køkkenet
FoodJam
Madkulturen og Ungdommens Røde Kors er gået sammen for at skabe mere madglæde hos udsatte børn og unge. Det gør vi gennem FoodJam, som tilbyder en kulinarisk legeplads, hvor børn og unge kan få kendskab til mad og sundhed, udvikle deres evner i et køkken og indgå i et godt fællesskab.
Det gør ikke noget, hvis man ikke kan lave mad. Det er det, man skal lære. Og der findes ikke et bedre sted!
I FoodJam slipper vi en gruppe børn og unge løs i køkkenet, som bugner af lækre, friske råvare - måske også nogen, man aldrig har set før. Her er dygtige, kulinariske vejledere klar til at hjælpe deltagerne med at sammensætte og kokkerere et lækkert, sundt måltid.
Leg, samarbejde og fællesskab i fokus
FoodJam foregår i Ungdommens Røde kors’ klubber for børn og unge. Når vi foodjammer, forbereder og tilbereder børnene og de unge måltidet i fællesskab under vejledning og opmuntring fra en gruppe ældre personer, som alle har modtaget kulinarisk kørekort. Det er vigtigt, at deltagerne selv står for tilberedningen: lige fra at skrælle kartofler, til at filetere fisk til at smage desserten til.
Men det er endnu vigtigere, at deltagerne føler sig godt tilpas i fællesskabet, at de lærer, at der er plads til fejl, og at de samarbejder om opgaven. Håbet er, at børnene og de unge går derfra med en større tro på dem selv og deres evner og større kendskab til sund mad, og hvordan de selv kan lave det.
at 98 % af deltagerne på Roskilde Festivals FoodJam 2015 ville anbefale andre at foodjamme?
-
Hvordan kommer jeg med?
-
Hvad er kulinarisk kørekort?
Gennem afholdelse af kursus for de frivillige i klubberne og udvikling af en håndbog med inspiration og gode råd, klædes de frivillige på til at arrangere klub-FoodJam på egen hånd.
-
Hvem skal jeg kontakte?