upl kognitive funktionsnedsættelser

  Samtaletilbud for unge med kognitive funktionsnedsættelser

  Ung På Linje er også for dig, der eksempelvis er udviklingshæmmet, har ADHD eller autisme, og som måske kan have svært ved at begå dig online og afkode kommunikation på skrift og på sociale medier. Vi sidder klar til at tale med dig.

  Hos Ung På Linje kan du få gode råd fra en frivillig rådgiver om eksempelvis ting på sociale medier, som gør dig usikker. 

  Sociale medier er ikke altid nemt

  Det kan være, du har svært ved at aflæse de sociale koder på SoMe, og derfor risikerer at overskride dine egne eller andres grænser. Det kan også være, du er blevet mobbet eller misforstået online.

  Hos Ung På Linje ved vi, at lige netop unge med kognitive funktionsnedsættelser kan have ekstra svært ved at begå sig online. Netop derfor gør vi i samarbejde med Sammenslutningen af Unge Med Handicap en særlig indsats for at nå ud til lige netop dig.

  Helt særlig chat

  Vores frivillige er uddannede i udfordringer for unge med en kognitiv funktionsnedsættelse, og vi har udviklet specielle features på vores chat, som gør det lettere at kommunikere med vores frivillige rådgivere. På chatten kan du desuden sende billeder/screenshots til os af konkrete korrespondancer, som du har svært ved at afkode.

  Den jeg talte med var super god og autisme-venlig - Bruger på chatten hos Ung Online

  Hvem er vi?
  Ung På Linje er et anonymt samtaletilbud til unge i alderen 13-30 år, der mangler nogen at tale med om problemer og oplevelser på SoMe eller i den fysiske verden.

  Vores frivillige rådgivere er selv unge og kender til de problemer, man støder på som ung. Nogle har selv kognitive vanskeligheder, fordi vi ved, det kan være rart at tale med nogen, som har det lige som en selv. Derudover har vi gjort en særlig indsats for at blive klogere på de udfordringer og misforståelser, unge med en kognitiv funktionsnedsættelse oplever online. Alle frivillige er desuden uddannet i samtaleteknik, specielle kommunikationsfeatures, aktiv lytning og rammesætning i samtaler.

  Alt sammen, så vi hjælper dig bedst muligt.

  Ring eller skriv på chatten

  Uanset din udfordring, sidder vi klar til at tage en snak om alt det svære. Så du kan føle dig tryg i livet og tryg på nettet. Vi taler gerne med dig om det hele, stort som småt, svært som let, og vi sidder klar på chatten og ved telefonen.

  Se åbningstider her