Frivillige_Kenya_Ungdommens Røde Kors_2021

  Vil du med til Kenya og evaluere på vores projekter?

  Har du lyst til at rejse med URK til Kenya i slutningen af oktober? Har du lyst til at besøge to af vores ungeprojekter i Nairobi og møde en masse lokale frivillige, som laver Sprint, og som arbejder på at styrke unges stemme og indflydelse i deres lokalområde? Så er det måske dig, der skal med!

  Opgaven

  I Kenya har URK og Røde Kors aktiviteter og projekter, som fokuserer på at styrke unges kompetencer og engagement. I to af disse projekter arbejder vi bl.a. med at opbygge modstandsdygtige unge, der bidrager til positiv forandring i de to udsatte områder, Mukuru og Mathare, i Nairobi. Det er områder, som er præget af arbejdsløshed, kriminalitet og mange andre udfordringer. Vi har lige nu to danske URK-frivillige udsendt til Kenya som ungdomsledere i 5 måneder, som bidrager til og støtter op om disse to projekter. De støtter blandt andet op om afholdelse af Sprint og Life Skills-workshops sammen med frivillige fra Kenya Røde Kors, og de bidrager til arbejdet med at styrke unges stemme og indflydelse i deres lokalområde.

  I slutningen af oktober skal vi til Kenya for at se nærmere på, hvad vi har lært indtil videre i arbejdet med de to projekter. Vi skal undersøge, hvad der har fungeret godt i projekterne, hvad der kan gøres endnu bedre fremover. Og så skal vi undersøge, hvilke forandringer de to projekter og udsendelsen af ungdomsledere har bidraget til at skabe for og med unge. Vi skal derfor ud for at møde lokale unge og frivillige, lave interviews og fokusgrupper samt indsamle en masse information om projekterne. 

  Vi søger derfor to URK-frivillige, som sammen med en international konsulent skal en uge til Kenya i oktober/november. Datoerne forventes at være fra d. 28/10 (afrejsedag) til d. 4/11 (hjemrejsedag). Datoerne er dog ikke endeligt fastlagt. 
  URK betaler alle udgifter, inklusive transport, ophold, forplejning, vaccinationer osv. 

  Om dig

  Vi regner med, at du allerede er frivillig i en af URK's mange aktiviteter i Danmark. Det er en fordel, hvis du har kendskab til og erfaring med URK's ung-til-ung metoder, særligt Life Skills og Sprint. Derudover er det en fordel, hvis du har deltaget i URK-kurset ’Røde Kors-bevægelsen og det internationale samarbejde’.

  Har du endnu ikke kendskab til Life Skills, Sprint og Røde Kors Bevægelsen, så kan du melde dig til URK's frivilliguddannelse i uge 42 (i København) her. Skriv meget gerne i din ansøgning, hvis du har meldt dig til et af kurserne. 

  Du behøver ikke have rejst en masse eller have erfaring med internationalt arbejde, så længe du er nysgerrig, har gå-på mod og har lyst til at opleve URK's internationale arbejde helt tæt på. Størstedelen af arbejdet kommer til at foregå på engelsk. Du skal derfor kunne begå dig på engelsk, og føle dig tryg ved at afholde interviews på engelsk. 

  Vi tilbyder:

  • et unikt indblik i Røde Kors’ og URK's internationale arbejde
  • nye fællesskaber med unge frivillige fra Kenya Røde Kors
  • erfaring med at monitorere og evaluere internationale projekter
  • en spændende rejse til Kenya med alt betalt.

  Forberedelse

  Inden afrejse bliver du grundigt sat ind i planen for rejsen. Du får ansvar for at stå for nogle interviews, men du får masser af støtte og hjælp fra konsulenten. Vi er tre, som skal rejse sammen, og det bliver trygt og sjovt. 

  Inden afrejse forventes det, at du sætter tid af til 2-3 planlægningsmøder, online eller fysisk. Du skal ligeledes forvente at bruge en del tid på praktiske forberedelser til rejsen, og du skal også deltage i en sikkerhedsbriefing og få de nødvendige vaccinationer. 

  Ansøg 

  Er du interesseret, så send en kort ansøgning, hvor du beskriver din motivation for at skulle med på rejsen og din erfaring med frivilligt engagement i URK. Send din ansøgning til Julie Madsen på urkberedskabet@urk.dk senest søndag d. 24. september

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Julie på julie@urk.dk eller ringe på 28 95 66 25.


  Vi glæder os til at høre fra dig! 

  Mangler du et kursus for at være klædt på til rejsen?