Ungdommens Røde Kors søger praktikanter i København!

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganistion? Og vil du gøre en forskel for børn og unge, mens du samtidig får erfaring fra den virkelige verden og mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt? Så er det nu, du skal slå til! 

  Som praktikant hos os får du masser af erfaring med organisatorisk arbejde i en humanitær organisation. Vi søger praktikanter, der kan være med til at støtte og udvikle vores nationale aktiviteter og det lokale udviklingsarbejde.

  Du bliver en del af en ambitiøs og dynamisk organisation med højt til loftet. Vores praktikanter spiller en vigtig rolle i det daglige arbejde, og du er garanteret et indholdsrigt forløb med masser erfaring og ansvar. 

  Vores mission
  Vi arbejder ud fra en mission om, at alle børn og unge kan være noget særligt for nogen. 
  Og vi mener, at børn og unge fortjener en stemme, der bliver hørt. Og det er den opgave, du skal være med til at løfte.

  Vi forventer at:
  Du er i gang med en videregående uddannelse. Du skal desuden kunne arbejde selvstændigt med egne opgaver og trives i et dynamisk miljø, hvor tingene nogle gange går stærkt, og du skal have lyst til at samarbejde med frivillige - og se en styrke ved det frivillige ejerskab og engagement.

  Dine arbejdsopgaver
  Som praktikant i Ungdommens Røde Kors bliver du en del af vores programafdeling på det nationale område. Indsatserne spænder lige fra ferielejre, hvor URK-frivillige hvert år er med til at give 1400 børn og unge en sommerferie, til hospitalsområdet, hvor vi laver ungdomscafeer for syge børn og unge, samt meget, meget mere. 

  Vi søger praktikanter til at arbejde med ét eller flere af følgende indsatsområder:

  • Krisecentre (Spilopperne)
  • Børne- og ungehjem
  • Mentoring
  • Ferielejr
  • Hospitalscaféer

  Har du nogle bestemte ønsker til arbejdsområde, må du meget gerne skrive det i din ansøgning, så vil det blive taget i betragtning. Vi kan dog ikke garantere, at du kommer til at arbejde med det område, du ønsker.

  Som praktikant vil du også lære vores grundmetoder i Sprint og Life Skills, som vi bruger til at skabe en forskel for børn og unge på skoler og institutioner i Danmark, men også ude i verden. 

  Vi justerer dine arbejdsopgaver til dine kompetencer og interesser, men dine opgaver kunne f.eks. være:

  • Understøttelse og udvikling af vores frivilliggrupper; herunder motivation og ledelse af frivillige
  • Udvikling og udarbejdelse af materiale til uddannelse mm.
  • Research- og skriveopgaver, f.eks. at forfatte tekster til fondsansøgninger
  • Projektafvikling, herunder monitorering, dokumentation, evaluering og rapportering
  • Udførelse af workshops og undervisningsforløb
  • Støtte til online og offline træning i URK-metoder
  • Sikre vidensopsamling og formidling til interne og eksterne partnere
  • Administrative ad hoc-opgaver, der hører til vores daglige drift 
  • Implementere vores strategi og understøtte indsatser for og med børn og unge

  Vi tilbyder
  Som praktikant hos os bliver du en del af et socialt og inspirerende miljø. Du vil få mulighed for at kunne afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde og gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten. 
  Du vil få en udtalelse, der reflekterer din indsats og kompetencer, og du vil modtage løbende sparring fra din praktikvært.

  Din arbejdsplads
  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige.

  Her er god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt fællesskab med de andre praktikanter med ugentlige møder, sociale events og samarbejde på tværs. Det er en dynamisk arbejdsplads, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med mange typer opgaver, og hvor man oftest har mange bolde i luften. 

  Praktikperioden
  Praktikken løber som udgangspunkt fra den 15. august 2024 til den 24. januar 2025. Arbejdstiden er ca. 30 timer ugentligt, men med god mulighed for fleksibilitet ift. dit studie. 
  Praktikken er ulønnet.

  Praktisk
  Send dit CV og en ansøgning senest tirsdag d. 2. april 2024. Samtaler afholdes i uge 15 og uge 16.

  Har du spørgsmål?
  Så kontakt programkonsulent Camilla Nørregaard Mogensen på mail camilla@urk.dk eller programkonsulent Kristine Benthien Frederiksen på mail kristine@urk.dk.

  Vi glæder os til at høre fra dig! 

  Ansøgningsfrist tirsdag den 2. april 2024