Student til mentorindsats

  Vil du have et fedt studiejob og bidrage til, at flere udsatte børn og unge får en mentor at tale med? Ungdommens Røde Kors søger en struktureret og udadvendt studentermedhjælper til at understøtte vores mentorindsats.

  Om vores mentorindsats
  Ungdommens Røde Kors har over 10 års erfaring med frivilligbaserede mentorordninger for børn og unge. Derfor ved vi, at mentoring er en unik metode til at skabe en værdifuld forskel for unge, som mangler en tryg og stabil støtte, de samtidig kan få gode oplevelser med. En mentor i Ungdommens Røde Kors hjælper sin mentee med at tage de første skridt på de stier, der kan virke uoverskuelige at bevæge sig ud på i ungdomslivet. Der sker noget særligt, når en mentee støttes i sin udvikling af en frivillig, som aktivt har valgt den unge til. Den relation, der opstår i et mentorforløb, gavner både mentee og mentor og styrker det positive fællesskab.

  Dine arbejdsopgaver
  Som studentermedhjælper for vores mentorindsats vil dine primære opgaver være at stå for koordinering og facilitering af vores mentoruddannelse for nye mentorer samt understøtte opstart, drift og evaluering af mentorforløb for mentees og deres mentorer på vores forskellige mentorordninger i Aarhus, København og Syddanmark. Du kommer til at arbejde tæt sammen med to programkonsulenter på kontoret, hvor der i samarbejde med mentorordningernes frivillige, organisatoriske aktivitetsgrupper skabes rammerne for mentorforløbene. 

  Som primus motor på vores mentoruddannelse får du ikke alene lov at koordinere uddannelsen, men også at uddanne nye mentorer selv. Efterfølgende får du mulighed for at følge mentorerne ud i deres mentorforløb, hvor du vil være med til at foretage mentormatches og facilitere opstartssamtaler mellem mentor og mentee. Du skal orientere dig i aktuel og ny viden på området og hjælpe med at finde de gode historier fra vores mentorforløb til formidling af vores indsats. 
  Derfor vil du generelt have meget kontakt med vores seje frivillige, så det er vigtigt, du har en interesse for området og er udadvendt. Vi klæder dig selvfølgelig grundigt på til opgaven.

  Dine opgaver bliver bl.a.:

  • at udvikle, koordinere, understøtte og facilitere uddannelsen af nye mentorer
  • at understøtte frivilliggrupper, der arbejder med mentoring
  • at opsøge nyeste viden om mentorindsatser, metoder og virkning
  • at opstarte mentorforløb, herunder match og matchmøder 
  • at følge mentorforløb fra start til slut, herunder hjælpe med evalueringer 
  • at løse diverse administrative opgaver, herunder refusioner, børneattester mv.
  • at have kontakt med eksterne samarbejdspartnere om henvisning af børn og unge
  • at understøtte kommunikationsafdelingen i formidlingen af vores mentorindsatser 
  • Forskellige ad hoc-opgaver

  Hvem er du?
  Du bliver hurtigt kastet ud i selvstændige opgaver, så vi søger dig, der er god til at holde overblik og selv kan strukturere din arbejdstid. Du kommer til at samarbejde med mange forskellige mennesker både på sekretariatet, i frivilligorganisationen og eksternt. Vi forventer derfor, at du har et stort gåpåmod, lyst til at lære nyt, og at du trives i forskellige samarbejder. Erfaring med frivillighed og/eller arbejdet med mentoring er en fordel, men ikke et krav.

  Om Ungdommens Røde Kors
  Ungdommens Røde Kors er en selvstændig ungdomsorganisation under Røde Kors i Danmark, der laver socialt og humanitært arbejde for og med udsatte børn og unge. URK har over 300 aktiviteter drevet af unge frivillige fordelt på 100 postnumre i Danmark. Aktiviteterne spænder fra ferielejre og mentorordninger til aktiviteter på krisecentre, hospitaler, asylcentre, psykiatriske afdelinger og i fængsler. URK engagerer flere end 10.000 børn og unge og har cirka 4.000 aktive frivillige.

  Hvad kan vi tilbyde?
  Du får en arbejdsplads, hvor du får indblik i spændende projekter, bidrager til Ungdommens Røde Kors’ vigtige arbejde og bliver en del af et ungt, dynamisk miljø af både konsulenter, studentermedhjælpere og praktikanter, hvor fællesskabet værdsættes. Du kommer til at være tilknyttet Programafdelingen, hvor vi er 21 konsulenter plus både studenter og praktikanter.

  Den ugentlige arbejdstid er 15 timer, men det kan variere. Der er mulighed for stor fleksibilitet til at tilrettelægge din arbejdstid i forhold til dit studie, eksamensperioder osv. Du vil blive lønnet efter vores overenskomst.

  Send dit CV og en motiveret ansøgning senest onsdag den 21. februar 2024. Samtaler afholdes løbende.

  Har du spørgsmål?
  Hvis du har spørgsmål til vores arbejde, og hvad stillingen indeholder af konkrete opgaver, er du velkommen til at skrive til programkonsulent Jakob Harboe (jakob@urk.dk) eller programkonsulent Kristine Frederiksen (kristine@urk.dk) 

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Ansøgningsfrist onsdag den 21. februar 2024