Fremtidsværksted_Ungdommens Røde Kors

  Bliv Hverdagsaktivist

  I Ungdommens Røde Kors har vi et mål om at gøre det nemmere at gøre en forskel – 
  i Danmark og resten af verden. 

  Derfor har vi en drøm om at skabe en bevægelse af hverdagsaktivister: Unge som dig, der gør en forskel i deres hverdag. 

  Vi tror nemlig på, at vi sammen kan gøre verden til et bedre sted, når vi gør hverdagen bedre for hinanden – en lille handling ad gangen.

  Vil du være med på holdet? Du kan melde dig til lige her. Fortæl os, hvad du vil gøre mere af, og bliv en del af bevægelsen.  

  Vær med...

  Jeg forstår og vil handle efter Ungdommens Røde Kors’ mission og værdier, som går ud på at alle kan være noget særligt for nogen ved at være smittende, handlekraftige, ligeværdige og indgå i ung-til-ung-relationer.
  Det er slet ikke så kompliceret, som det lyder, og de fleste gør det allerede – de kalder det måske bare noget andet.
  At være smittende betyder i URK, at man er med til at inspirere andre til tage initiativ og gøre en forskel.
  At være handlekraftig betyder, at man handler, når man ser et behov, og at man altid prøver at finde en løsning på de problemer, man oplever. Og at man godt tør forfølge sine drømme – alene eller sammen med andre.
  At være ligeværdig handler om at behandle andre, som man selv ønsker at blive behandlet og møde folk i øjenhøjde. Vi fokuserer desuden på at skabe aktiviteter, hvor unge hjælper unge, så alle på vores aktiviteter kender til de udfordringer, som børn og unge oplever. Det gør det nemmere at åbne op, tage vigtige snakke, forstå hinanden og indgå i ung-til-ung-relationer
  • Hverdagsaktivisme = medlemskab

   Når du melder dig som hverdagsaktivist hos os, bliver du en del af Ungdommens Røde Kors – Danmarks største humanitære ungdomsorganisation.

   Du bliver medlem med de samme rettigheder som vores betalende medlemmer, men betaler med dine handlinger i stedet for med penge. 

   Derfor kalder vi det også et handlingsmedlemskab. Det har vi skabt, fordi vi mener, at alle skal kunne være en del af et stort fællesskab, der skaber forandring og forbedre hverdagen for en selv, ens venner, lokalsamfundet og for udsatte børn og unge i Danmark. 

   Som medlem kan du stemme til vores landsmøde og være med til at bestemme, hvilken retning Ungdommens Røde Kors skal gå.

   På den måde er du med til at give en stemme til de børn og unge, Ungdommens Røde Kors arbejder for. Det er børn og unge, som f.eks. lever med fattigdom, sygdom eller ensomhed tæt inde på livet.

  • Hvad er en hverdagsaktivist?

   Der er ikke kun én måde at være hverdagsaktivist på. Det handler i bund og grund om, at du ønsker at gøre små ting i din hverdag, som kan gøre en forskel for dig selv og andre.

   Vi vil ikke fortælle dig, hvad du skal gøre. Vi vil bare have dig til at gøre noget - du styrer selv, hvad du gør, og hvornår og hvordan du gør det.

   Om det så er at hjælpe dine små søskende med lektierne, skrive til en syg ven, invitere en genert klassekammerat med til en fest eller noget helt fjerde.

   Hvis vi alle gør bare én lille forskel om dagen, løber det op – og det hele tæller i det store regnskab.

  • Kan jeg ikke være hverdagsaktivist uden at melde mig til her?

   Jo, selvfølgelig! At være hverdagsaktivist handler om, at man tager et lille ekstra ansvar og gør sig umage med at lave små forskelle – for dig selv, dine venner og dem omkring dig. 
   Og det kan du selvfølgelig sagtens gøre uden at melde dig til her.

   Men vi tror på at det hjælper at sige dét højt, som man gerne vil gøre, og at der er større chance for, at man faktisk gør det, når man først har lovet det.

   Desuden betyder det også, at du kommer med i en bevægelse og et fællesskab med tusindvis af andre unge, som hver dag inspirerer hinanden til at gøre endnu mere.

   Derfor håber vi, at du vil være med.

  • Tjekker I, om jeg gør, hvad jeg siger?

   Nej. Når du skriver dig op og fortæller os, hvilken forskel du kunne tænke dig at gøre, er det dit eget ansvar at leve op til dine ord. 

   Men vi håber, at du vil gøre forsøget. Og vi lover, at du vil blive et gladere menneske af det.
    
   Vi tager kontakt til dig i løbet af dit medlemskab. Det gør vi for at høre, om der er noget, vi kan gøre for dig, og om du stadig har lyst til at være med. 

  Har du spørgsmål? Kontakt os på Facebook eller mail