Praktikant til krisecenterområdet og ferielejr

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganisation? Og vil du gøre en forskel for børn og unge, mens du samtidig får erfaring fra den virkelige verden og mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt? Så er det nu du skal slå til!

  Som praktikant i Ungdommens Røde Kors får du masser af erfaring med organisatorisk arbejde i en humanitær organisation. Vi søger en praktikant, der kan være med til at understøtte og udvikle vores indsats for børn, der er med deres mor på krisecenter. Derudover vil du også blive tilknyttet vores ferielejre. Du bliver en del af en ambitiøs og dynamisk organisation med højt til loftet. Som praktikant spiller du en vigtig rolle i det daglige arbejde, og du er garanteret et indholdsrigt forløb med masser erfaring og ansvar.

  Vores mission
  Vi arbejder ud fra en mission om, at alle børn og unge kan være noget særligt for nogen.
  Og vi mener, at børn og unge fortjener en stemme, der bliver hørt. Og det er den opgave, du skal være med til at løfte.

  Vi forventer at:
  Du er i gang med en videregående uddannelse. Du skal desuden kunne arbejde selvstændigt med egne opgaver og trives i et dynamisk miljø, hvor tingene nogle gange går stærkt, og du skal have lyst til at samarbejde med frivillige - og se en styrke ved det frivillige ejerskab og engagement.

  Dine arbejdsopgaver
  Som praktikant i Ungdommens Røde Kors bliver du en del af vores programafdeling på det nationale område.

  Din hovedopgave vil blive at støtte og udvikle vores indsats for børn, der er med deres mor på krisecenter, herunder:

  • Understøttelse og udvikling af vores frivilliggrupper; herunder motivation og ledelse af frivillige
  • Opstart af nye frivilliggrupper og aktiviteter på krisecentre og i efterværn
  • Udvikling og udarbejdelse af materiale til frivillige, herunder planlægning af uddannelsesdage
  • Sikre vidensopsamling og formidling til interne og eksterne partnere
  • Research om fagområdet

  Derudover vil du blive tilknyttet vores ferielejre, hvor URK-frivillige hvert år er med til at give 1400 børn og unge en helt særlig sommerferie. Du kan forvente opgaver indenfor:

  • Planlægning og afholdelse fællesmøde for alle lejrledere
  • Udvikling og udarbejdelse af materiale til frivillige
  • Research- og skriveopgaver, f.eks. at forfatte tekster til fonde og samarbejdspartnere
  • Udvikling af ferielejr-området
  • Administrative ad hoc-opgaver, der hører til vores daglige drift

  Som praktikant vil du også lære vores grundmetoder i Sprint og Life Skills, som vi bruger til at skabe en forskel for børn og unge i Danmark på skoler og institutioner men også ude i verden.

  Vi tilbyder
  Som praktikant hos os bliver du en del af et socialt og inspirerende miljø. Du vil få mulighed for at kunne afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde og gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten.
  Du vil få en udtalelse, der reflekterer din indsats og kompetencer, og du vil modtage løbende sparring fra din praktikvært.

  Din arbejdsplads
  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige. Her er god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt fællesskab med de andre praktikanter med ugentlige møder, sociale events og samarbejde på tværs. Det er en dynamisk arbejdsplads, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med mange typer opgaver.

  Praktikperioden
  Praktikken løber som udgangspunkt fra den 1. februar 2024 til den 20. juni 2024. Arbejdstiden er ca. 30 timer ugentligt, men med god mulighed for fleksibilitet ift. dit studie.

  Praktikken er ulønnet.

  Praktisk
  Send dit CV og en ansøgning til anja@urk.dk. Deadline er 1. december 2023, men send gerne din ansøgning snarest, da vi afholder samtaler løbende.

  Har du spørgsmål? Så kontakt programkonsulent Anja Nielsen på mail anja@urk.dk.

  Vi glæder os til at høre fra dig.

   

  Ansøgningsfrist onsdag d. 1. december 2023