Praktikant til det internationale område

  Ønsker du at være en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganisation? Og vil du gøre en forskel for børn og unge, mens du samtidig får erfaring fra den virkelige verden og mulighed for at udvikle dig fagligt og personligt? Så er det nu du skal slå til og ansøge om at blive international praktikant hos Ungdommens Røde Kors.

  Ungdommens Røde Kors (URK) søger lige nu en praktikant til det internationale område i København i foråret 2024. Vil du have masser af erfaringer med, hvordan internationalt udviklingssamarbejde fungerer i en organisation som vores? Vil du have indblik i arbejdet med unges engagement i Røde Kors og Røde Halvmåne verden over? Og vil du være med til at sætte rammerne for mødet mellem unge frivillige fra hele verden? Så er det dig, vi søger som international praktikant!

  Du bliver en del af en ambitiøs og dynamisk organisation med højt til loftet. Vores praktikanter spiller en vigtig rolle i det daglige arbejde, og du er garanteret et indholdsrigt forløb med masser erfaring og ansvar.

  Vores mission

  I Ungdommens Røde Kors arbejder vi ud fra en mission om, at alle kan være noget særligt for nogen. Vi mener, at alle børn og unge fortjener troen på sig selv, gode oplevelser, venskaber og nogle, der hepper på dem. Det er lige præcis den opgave, du skal hjælpe os med at udføre.

  Dine arbejdsopgaver

  Som en del af det internationale team er dine opgaver at understøtte projekter & indsatser, der er tilknyttet det internationale område, som indebærer fx Afrika, Mellemøsten, Europa og Grønland. I vores programafdeling har vi mange koblinger mellem det lokale og det globale arbejde. Derfor vil dine arbejdsopgaver kunne indeholde understøttelse af vores nationale indsatser såvel som vores internationale indsatser. Og vi har stort fokus på et stærkt samspil mellem det nationale og internationale. Som praktikant vil du også lære vores grundmetoder i Sprint og Life Skills, som vi bruger til at skabe en forskel for børn og unge både i Danmark på, men også ude i verden.

  Vi justerer dine arbejdsopgaver til dine kompetencer og interesser, men dine opgaver kunne f.eks. være:

  • Planlægning og afholdelse af vores årlige Youth Leadership Academy (YLA) for unge frivillige fra hele verdenen; herunder kommunikation med deltagere, planlægning af program og løbene understøttelse.
  • Understøttelse og udvikling af vores frivilliggrupper; herunder motivation og ledelse af frivillige
  • Udvikling og udarbejdelse af materiale og indhold til uddannelsestilbud for frivillige herhjemme og internationalt.
  • Research- og skriveopgaver, f.eks. at forfatte tekster til fondsansøgninger til eksempelvis CISU, DUF eller lignende.
  • Projektafvikling, herunder mindre opgaver ift. dokumentation, evaluering og rapportering
  • Støtte til online og offline træning i URK-metoder
  • Sikre vidensopsamling og formidling til interne og eksterne partnere
  • Administrative ad hoc-opgaver, der hører til vores daglige drift
  • Implementere vores strategi og understøtte indsatser for og med børn og unge

  Vi forventer

  At du er i gang med en videregående uddannelse – gerne med et internationalt fokus.
  Du skal desuden kunne arbejde selvstændigt med egne opgaver og trives i et dynamisk miljø, hvor tingene nogle gange går stærkt, og du skal have lyst til at samarbejde med frivillige. Derudover forventer vi, at du interesserer dig for internationalt arbejde.

  Vi tilbyder

  Som praktikant hos os bliver du en del af et socialt og inspirerende miljø. Du vil få mulighed for at kunne afprøve dine kompetencer i en organisation, der arbejder visionært og målrettet på at skabe indsatser, der kan give børn og unge de bedste muligheder for et godt liv. Du har mulighed for at påvirke dit arbejdsområde og gøre din indflydelse gældende i en organisation, der sætter sit præg på store dele af samfundsdebatten.
  Du vil få en udtalelse, der reflekterer din indsats og kompetencer, og du vil modtage løbende sparring fra din praktikvært.

  Din arbejdsplads

  Din daglige arbejdsplads bliver på Ungdommens Røde Kors’ sekretariat, Hejrevej 30 i København NV, hvor du kommer til at indgå i et uhøjtideligt miljø med ledelse, konsulenter, praktikanter, studentermedhjælpere og masser af frivillige.

  Her er god stemning og et godt læringsmiljø – og så er der et rigtig godt fællesskab med de andre praktikanter med ugentlige møder, sociale events og samarbejde på tværs. Det er en dynamisk arbejdsplads, hvor der er mulighed for at prøve kræfter med mange typer opgaver, og man oftest har mange bolde i luften.

   

  Praktikperioden

  Praktikken løber som udgangspunkt fra den 1. februar 2024 til den 20. juni 2024. Arbejdstiden er ca. 30 timer ugentligt, men med god mulighed for fleksibilitet ift. dit studie.

  Som praktikant skal man kunne deltage i afholdelsen af YLA i perioden fra d. 6. – d. 15. maj 2024.

  Praktikken er ulønnet.

   

  Praktisk

  Send dit CV og en ansøgning senest onsdag d. 25. oktober 2023. Samtaler finder sted hurtigst muligt herefter.

   

  Har du spørgsmål?

  Så kontakt programkonsulent Camilla Nørregaard Mogensen på mail camilla@urk.dk

   

  Vi glæder os til at høre fra dig.

  Ansøgningsfrist: onsdag d. 25. oktober 2023