Ungdomsledere i Nepal

  Kom med til Geneve og oplev den globale Røde Kors-bevægelse

  Har du erfaring fra URK’s internationale arbejde? Er du god til at tale med mange forskellige slags mennesker (på engelsk)? Og har du lyst til at opleve den politiske del af den globale Røde Kors-bevægelse helt tæt på?

  Så søg om at blive frivillig, når URK i uge 43 skal til Geneve og deltage i det globale Røde Kors’ (IFRC) Generalforsamling.

  Opgaven

   

  Den 23.-25. oktober afholdes IFRC’s Generalforsamling. Her mødes delegationer fra alle Røde Kors/Røde Halvmåne selskaber i verden for sammen at beslutte, hvordan vi som bevægelse skal arbejde sammen. I år forventes det, at en opdateret ungestrategi for bevægelse (YES 2.0) bliver vedtaget på generalforsamlingen. 

  URK har med vores store Youth Engagement and Lived Leadership projekt (YELL) bidraget med unge stemmer fra hele verden til strategien, og vi skal på Generalforsamlingen blive ved med at råbe op om, at unge skal inddrages og tages alvorligt i den store, globale bevægelse. 

  Vi søger én frivillig, der bliver del af en større URK-delegation i Geneve. I delegationen vil der - udover tre andre danskere - være en ung leder fra den afrikanske region, en ung leder fra den asiatiske region samt en ung leder fra Mellemøsten/Nordafrika. 

  Under Generalforsamlingen skal vi have en stand, hvor vi fortæller om unges internationale engagement, fremviser vores globale YELL-kampagnen, og præsenterer YELL-projektet. Vi håber også at deltage i debatter og andre events. Derudover håber vi, at vi kan samle alle ungerepræsentanter dagligt til fælles sparring og netværk. 

   

  Om dig

   

  Du er frivillig i URK og har erfaring fra vores internationale arbejde – måske du har været ungdomsleder, været med os på en rejse eller deltaget i Youth Leadership Academy. Derudover taler du flydende engelsk og er ikke bange for at tale med mange forskellige slags mennesker eller stille dig op foran en større forsamling og komme med et skarpt indlæg. Du må meget gerne have politisk flair og mod på at være en aktiv del af en delegation, der har budskaber, vi gerne vil have frem. 

  Inden afrejse vil du blive sat grundigt ind i vores politiske budskaber, men det bliver også en rejse, hvor meget er uklart inden afgang, og hvor vi hver dag må se, hvad der sker. Forvent dog, at der ud over snak også kommer en del praktiske opgaver så som at pynte og bemande vores stand. 

  Vi forventer afrejse ca. 21. oktober og hjemrejse ca. 26. oktober, men ved det endnu ikke med sikkerhed. Derudover skal du forvente en del svært læsestof på engelsk og samt en fælles forberedelse inden afrejse. 

   

  Vi tilbyder

   

  • Erfaring med at deltage i globale topmøder
  • Mulighed for at møde og interagere med mennesker fra hele verden
  • Et unikt indblik i den globale Røde Kors-bevægelse
  • Følelsen af at være en del af et globalt ungenetværk

  URK dækker alle udgifter i forbindelse med rejse og ophold i Geneve. 

   

  Ansøg nu!

   

  Hvis du er interesseret i at blive en del af URK’s delegation i Geneve, så udfyld dette ansøgningsskema og send det til os på urkberedskabet@urk.dk senest den 25. august. 

  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Maria på maria.hastrup@urk.dk eller ring på 41 88 28 28.