Bliv studiestøtte for en indsat

  Via lektiehjælp og mentoring kan DU gøre en forskel - bliv studiestøtte for en indsat i Horserød Fængsel!

  Interesserer du dig for mentoring og lektiehjælp, og har du afsluttet eller er i gang med at færdiggøre en videregående uddannelse, så er du måske vores nye medfrivillige i Netværket for Studerende Fanger (NSF).Vi søger flere frivillige studiestøtter med kompetence i ét eller flere følgende gymnasiefag:

  • Dansk A
  • Matematik A
  • Engelsk B
  • Samfundsfag C

  Arbejdsbeskrivelse:Som studiestøtte yder du lektiehjælp og faglig mentoring under den indsattes uddannelsesforløb. Ved evt. behov skal du også planlægge og strukturere en læse -og arbejdsplan for den indsatte samt hjælpe med relevante studieteknikker. Studiestøtten foregår i besøgsafdelingen i Horserød Fængsel, og du aftaler selv tidspunkter med den indsatte.Inden forløbets start vil du via en velkomstsamtale med kontaktpersonen i NSF blive klædt på til mødet med den indsatte og får værktøjer til at yde studiestøtte. Du vil blive tilknyttet kontaktpersonen i Horserød Fængsel samt kontaktpersonen i NSF. Det er en forudsætning, at du kan sikkerhedsgodkendes og ved indkaldes til samtalen, vil du skulle give samtykke til at blive tjekket i det Centrale Kriminalregister. Vi forventer af dig:

  • At du er i gang med eller har afsluttet en videregående uddannelse
  • At du har stærke kompetencer i mindst ét af de efterspurgte fag
  • At du er fordomsfri og interesseret i at arbejde med udsatte mennesker 
  • At du kan yde studiestøtte ca. 2-4 gange om måneden 

  Vi tilbyder dig: 

  • Et meningsfuldt frivilligt arbejde, hvor du får muligheden for at gøre en forskel 
  • Praksis erfaring med lektiehjælp og faglig mentoring
  • Praksiserfaring med udsatte mennesker
  • Betaling af transportudgifter 

  Om Horserød Fængsel 

  Horserød er et åbent fængsel med 251 pladser herunder 31 lukkede pladser. Fængslet modtager kvindelige dømte fra hele landet og mandlige dømte fra Sjælland uden for Storkøbenhavn. Under særlige hensyn kan mandlige dømte fra København også afsone i fængslet. Der er fællesskabsafdelinger til både mænd og kvinder. Derudover er der en modtagelsesafdeling, en kontraktafdeling og en halvåben afdeling for kvindelige misbrugere.Fængslet ligger i Gribskov nær Helsingør i naturskønne omgivelser. Fængslet blev taget i brug i 1945-1946. Det er et barakbyggeri opført under Første Verdenskrig, oprindeligt til brug for syge russiske, tyske og østrigske krigsfanger.Om Netværket for Studerende Fanger (NSF)NSF er et selvstændigt projekt, under Ungdommens Røde Kors, som tilbyder studiestøtte på HF og videregående niveau til landets indsatte, der studerer under afsoning. Uddannelse er afgørende for indsattes inklusion i samfundet, og undersøgelser viser, at uddannelse er en af de mest effektive måder at forhindre tilbagefald til kriminalitet. Dette er bl.a. fordi uddannelse kan være med til at hjælpe tidligere dømte med at få arbejde, efter afsoning, og det beskæftiger de indsatte mens de sidder inde. Ungdommens Røde Kors og NSF ønsker at være med til at styrke de indsattes muligheder i samfundet og motivere dem til andre løbebaner end de kriminelle efter endt afsoning.Kontakt os allerede nu. Vi glæder os til at høre fra dig! 

   

  Kristina Jensen nsf.jyderup@urkmail.dk

  Adresse

  Esrumvej 367
  3000 Helsingør

  Ansøg om jobbet